Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 18 oktober 2017  
Onthaal > Ingrediënten > Recepten schaaldieren
 

Recepten schaaldieren

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Scampis met lookboter en boursin
26 07 2008 - 11:47 - voorgerecht - reuzengarnalen
Een zeer eenvoudig recept om duimen en vingers bij af te likken. Voorzie veel saus en brood om te deppen.
[30] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Scampis met lookboter en boursin

Mosselen natuur
30 08 2008 - 13:15 - zeevruchten-mosselen

Mijn vookeur als het op mosselen aankomt. Het eenvoudige recept laat je ten volle van de natuurlijke smaak van mosselen genieten.


[28] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Mosselen natuur

Tomaten gevuld met garnalen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - grijze garnalen

Van Oostende tot Spa, van Luik tot Brussel, overal staat er "tomate-crevettes" op het menu. Een even grote Belgische klassieker als frieten. En dan nog een heel gemakkelijk recept : tomaten gevuld met garnalen !


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tomaten gevuld met garnalen

Tong, kabeljauw en zeevruchten in de oven
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - vis

Een recept dat ik graag bij feestmaaltijden voorzet. Je gooit alle ingredienten in een schotel en die zet je in de oven, gemakkelijk toch?!


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tong, kabeljauw en zeevruchten in de oven

Hapje van krab, avocado en pompelmoes
22 09 2008 - 22:32 - voorgerecht - krab
Fris, smakelijk en gemakkelijk te bereiden.
[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Hapje van krab, avocado en pompelmoes

Bretoense kreeft
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel-kreeft

Er zijn er die twijfelen aan de Bretoense origine van deze kreeft : maar het recept en de ingediënten worden wel degelijk in Bretagne gebruikt ...!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bretoense kreeft

Puree met grijze garnalen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen

Maak een eenvoudige puree en voeg er wat groentjes maar vooral grijze garnalen aan toe en je hebt een grandiose schotel. Ik ben een absolute fan van grijze garnalen.


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Puree met grijze garnalen

Mosselen met bier
01 01 2003 - 00:05 - hoofdshotel - mosselen
Ik verkies nog altijd mosselen natuur maar een bereiding met bier is ook echt wel geslaagd. Vandaar dus een mosselrecept met bier uit Hoegaarden.
[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Mosselen met bier

Gepocheerde eieren met grijze garnalen en prei
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen

Een geraffineerd voorgerecht waarin eieren, prei en grijze garnalen ,het kaviaar uit de Noordzee wat mij betreft, samen worden gebracht. Overgoten met een saus die alle smaken perfect aan elkaar verbindt.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gepocheerde eieren met grijze garnalen en prei

Gambas met vanille
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -gambas

Snel klaar en heel eenvoudig maar ook subliem en geraffineerd. Je hebt maar weinig ingrediënten en slechts enkele minuten tijd nodig : ideaal als je moet improviseren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gambas met vanille

Garnalensoep met curry
01 01 2003 - 00:05 - soep-garnalen

een zeer geconcentreerde smaak van grijze garnalen, mijn absolute favoriet.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Garnalensoep met curry

Langoustines op z'n Amerikaans
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustine

Dit voorgerecht zal alleen maar de eetlust van uw gasten aanwakkeren. Kies bij vookeur voor dikke langoustines.

Une entrée de fête qui vous mettra en appétit avant les plats classiques qui ne manqueront pas de déferler sur votre table pendant les fêtes. Choisissez de préférences de grosses langoustines pour réaliser cette recette.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustines op z'n Amerikaans

Gegratineerde eieren met grijze garnalen en witbier
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen
Een recept die de getuige op het huwelijk van Mademoiselle Beulemans, pareltje van het Brussels theater ons meegeeft. Een zeer geslaagd huwelijk tussen bier, grijze garnalen en eitjes.
[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegratineerde eieren met grijze garnalen en witbier

Toastjes met langoustine en kaviaar
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustine

 

Je kan natuurlijk de kaviaar vervangen door haringeitjes. Maar kies toch niet eender welk soort speudo-kaviaar. De langoustines verdienen alleen 't beste.


[0] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Toastjes met langoustine en kaviaar

Langoustine en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - langoustine foie gras
Zoals altijd is het succes van de bereiding zeer afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten. Wees dus kieskeurig wat betreft de langoustines, foie gras en bouillon.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustine en foie gras

Rivierkreeftjes op z'n Luiks
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-schaaldieren

Onverwachte maar zeer geslaagde kombinatie tussen rivierkreeftjes en hesp.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rivierkreeftjes op z'n Luiks

Bretoense poularde en kreeft
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht-kreeft

Een zeer geslaagde en verrassende stoofschotel : gevogelte met kreeft.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bretoense poularde en kreeft

Geflambeerde langoustines
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustines

Een aanrader als je het aandurft in je eigen keuken te flamberen !

Moeilijkheid : er voor zorgen dat je de langoustines niet te lang kookt.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Geflambeerde langoustines

Gebakken Sint-Jakobsvruchten met venusschelpen en kardemom
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-sint jakobsvruchten

Een zeer geraffineerd aperitiefhapje met 2 overheerlijke schelpen en een zeer geparfumeerd kruid. Het is verbazend hoe de kardemom goed inspeelt op de subtiele smaak van Sint Jakobsvruchten en venusschelpen.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken Sint-Jakobsvruchten met venusschelpen en kardemom

Sint-Jakobsvruchten- en langoustinesoep met een vleugje safraan
01 01 2003 - 00:05 - soep-zeevruchten

Het beste seizoen voor zeevruchten is de winter. Onontbeerlijk dus om ze op te nemen in je feestmenu's. Dit voorgerecht is eenvoudig en licht, een ideaal begi dus.


[24] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint-Jakobsvruchten- en langoustinesoep met een vleugje safraan

Terrine met Sint Jakobsschelpen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht- Jakobsschelpen

Een terrine met Jakobsschelpen : een grandioos begin voor je eindejaarsbanket.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine met Sint Jakobsschelpen

Carpaccio van langoustines
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langusitne

Hoe eenvoudiger hoe beter wat mij betreft als het om zeevruchten gaat. De subtiele smaak van langoustines zijn meer dan genoeg om een geslaagd voorgerecht te maken.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van langoustines

Kreeft met een mousseline van artisjok en rabarber
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - kreeft

Het beste van de kreeft, scharen en staart, klaargemaakt in licht gezouten boter geparfumeerd met tijm en look. Daarbij een sausje van artisjok en rabarber.

Geloof me, dit is een zeer geslaagd begin voor een grandioos feestmaal.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kreeft met een mousseline van artisjok en rabarber

Langoustines met dragon
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-langoustine

Hoe verser de langoustines hoe beter, maar dat is natuurlijk de gouden regel voor alle zeevruchten. Dit recept is zeer eenvoudig gehouden zodat de subtiele smaak van langoustines tot hun recht komen.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustines met dragon

Kreeft met mandarijnen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-kreeft

Een salade van verse en smaakvolle en misschien verrassende ingredienten : thee en mandarijnen met kreeft !?!


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kreeft met mandarijnen

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page