Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 28 mei 2017  
Onthaal > Ingrediënten > Voorgerechten recepten
 

Voorgerechten recepten

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Scampis met lookboter en boursin
26 07 2008 - 11:47 - voorgerecht - reuzengarnalen
Een zeer eenvoudig recept om duimen en vingers bij af te likken. Voorzie veel saus en brood om te deppen.
[30] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Scampis met lookboter en boursin

Mosselen natuur
30 08 2008 - 13:15 - zeevruchten-mosselen

Mijn vookeur als het op mosselen aankomt. Het eenvoudige recept laat je ten volle van de natuurlijke smaak van mosselen genieten.


[28] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Mosselen natuur

Witloofsoep met grijze garnalen
02 11 2008 - 10:31 - soep - witloof

Een recept gebaseerd op de klassieke ajuinensoep maar dan met grijze garnalen en witloof.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Witloofsoep met grijze garnalen

Tartaar van 2 zalmen
21 04 2008 - 23:27 - voorgerecht - zalm
Dit voorgerecht laat je echt ten volle genieten van de smaak van zalm. Fris, licht en geraffineerd. Een voorgerecht dat je op voorhand kan bereiden en dus zeer geschikt is voor de feestdagen.
[14] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tartaar van 2 zalmen

Tomaten gevuld met garnalen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - grijze garnalen

Van Oostende tot Spa, van Luik tot Brussel, overal staat er "tomate-crevettes" op het menu. Een even grote Belgische klassieker als frieten. En dan nog een heel gemakkelijk recept : tomaten gevuld met garnalen !


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tomaten gevuld met garnalen

Crème brûlée de foie gras
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Een voorgerechtje dat je gemakkellijk op voorhand kan maken. Deze flan zal uw gasten zeker verrassen.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Crème brûlée de foie gras

Gebakken ganzenlever met druiven
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - ganzenlever

Gebakken ganzenlever is voor mij de lekkerste bereiding van dit produkt. Ganzen-en eendenlever gaan goed samen met vele produkten zoals peperkoek, rode vruchten, vijgen , boleet en zelfs met choucroute...


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken ganzenlever met druiven

Carpaccio van rund en een slaatje met balsamicoazijn
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-carpaccio

Een fris en licht begin van de maaltijd. Fijn, mals, rauw vlees met een krokant slaatje.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van rund en een slaatje met balsamicoazijn

Bourgondische wijngaardslakken
12 10 2008 - 09:13 - voorgerecht - wijngaardslakken
Een heerlijke jeugdherinnering, wat een plezier om stukjes brood te soppen in de gesmolten lookboter.
[9] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bourgondische wijngaardslakken

Tong, kabeljauw en zeevruchten in de oven
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - vis

Een recept dat ik graag bij feestmaaltijden voorzet. Je gooit alle ingredienten in een schotel en die zet je in de oven, gemakkelijk toch?!


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tong, kabeljauw en zeevruchten in de oven

Vlaamse asperges
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-asperges

 

Een vaandeldrager voor de Belgische keuken met één wonderlijk ingredient.

Je moet vooral tijdens het seizoen van midden mei tot midden juni, de godin van de asperges proeven : de Mechelse asperge.


[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vlaamse asperges

Sint-Jakobsschelp met Ganda ham op een bedje van prei en een parmezaans koekje
03 04 2008 - 17:56 - hapje - St Jakobsvrucht
Dit gerecht ziet er niet alleen goed uit. Jakobsvrucht, ganda ham en parmezaanse kaas: onvoorstelbaar hoe goed deze ingrediënten samengaan.
[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint-Jakobsschelp met Ganda ham op een bedje van prei en een parmezaans koekje

Oesters met champagne
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -oesters

Warme oesters moet je echt eens geproefd hebben. je kan ze als aperitiefhapje of als voorgerecht serveren met natuurlijk een glas champagne.


[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Oesters met champagne

Vlaamse quiche
01 01 2003 - 00:05 - quiche-bier

Elke streek heeft blijkbaar zijn recept voor een quiche. Dit is dus een Vlaamse quiche met natuurlijk : bier.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vlaamse quiche

Hapje van krab, avocado en pompelmoes
22 09 2008 - 22:32 - voorgerecht - krab
Fris, smakelijk en gemakkelijk te bereiden.
[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Hapje van krab, avocado en pompelmoes

Eendenborst en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-eend

Twee ingrediënten die bij uitstek worden geassocieerd met feestelijke maaltijden in een originele presentatie: moet je toch eens proberen.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenborst en foie gras

Visterrine
31 03 2008 - 14:45 - voorgerecht - vis
Serveer deze schotel tijdens een koud buffet. Ze zal uw gasten niet onverschillig laten.
[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Visterrine

Exotische salade van garnalen en avocado
01 01 2003 - 00:05 - salade - avocado
Een zalige mengeling van exotische smaken, ideaal voor zeer warme dagen.
[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Exotische salade van garnalen en avocado

Salade van eend en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - salade - foie gras

Een salade met daarin al 't lekkers dat een eend ons kan bieden.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Salade van  eend en foie gras

Foie gras au torchon
01 01 2003 - 00:05 - basisbereiding -foie gras

Dit is werkelijk een basisbereiding van foie gras. Veel simpeler dan het lijkt, de enige voorwaarde voor succes is dat je een lever van goede kwaliteit kiest !


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Foie gras au torchon

Garnaalkroketten
01 01 2003 - 00:05 - voorgerechten - garnalen

Garnaalkroketten zijn niet weg te denken uit de Belgische gastronomie. Belangrijk is dat je de bereiding 1 dag op voorhand begin en vergeet de gefrituurde peterselie niet.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Garnaalkroketten

Puree met grijze garnalen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen

Maak een eenvoudige puree en voeg er wat groentjes maar vooral grijze garnalen aan toe en je hebt een grandiose schotel. Ik ben een absolute fan van grijze garnalen.


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Puree met grijze garnalen

Salade met eendenborst
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-eend

Een gerecht dat je op menig menu tegenkomt, elk met z'n eigen recept. Aarzel dus niet om eigen ingrediënten toe te voegen aan deze salade met magret en kwarteleitjes.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Salade met eendenborst

Gebakken foie gras met spekulaas, rabarber en een siroop van aardbeienwijn
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Zoals je ziet kunnen aardbeien en rabarber niet alleen in desserts verwerkt worden.

Basis van dit recept is een klassieke foie gras met rabarber die ik combineer met een saus van aardbeienwijn en spekulaaskruimels die voor 't krokant accentje zorgen.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken foie gras met spekulaas, rabarber en een siroop van aardbeienwijn

Visterrine
01 01 2003 - 00:05 - terrine - vis

Serveer deze visterrine maar eens bij een koud buffet : succes verzekerd.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Visterrine

Sint Jakobsvrucht, foie gras en pruimen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Nog een niet te versmaden variant op de Sint Jakobsvrucht - foie gras alliantie.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint Jakobsvrucht, foie gras en pruimen

Gazpacho van Sevilla
23 07 2008 - 22:05 - soep - tomaten
Een variant op de Spaans klassieker die eigenlijk meer een groentensap dan een koude soep is.
[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gazpacho van Sevilla

Risotto met grijze garnalen en look
01 01 2003 - 00:05 - risotto-garnalen

En dan nu de Belgische risotto, daar bedoel ik dan mee de risotto waaraan de Belg niet zal kunnen weerstaan want onze goddelijke grijze garnaal is er mee gemoeid.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met grijze garnalen en look

Terrine van foie gras en morielje
01 01 2003 - 00:05 - 388 terrin foie gras morilles

Aarzel niet om een rauwe eendelever te kopen en deze zelf te bereiden, het is echt niet moelijk en veel goedkoper. En je zal zien dat de morielje paddestoelen zich heel goed verstaan met eendenlever.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine van foie gras en morielje

Carpaccio van foie gras en eendenborst
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - eendenlever

Wie zegt dat foie gras alleen tijdens de eindejaarsfeesten mag worden

geserveerd ? Deze bereiding van eendenlever en eendenborst zal een feestelijk tintje geven aan al je maaltijden, 't hele jaar door.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van foie gras en eendenborst

Risotto met ricotta en spinazie
01 01 2003 - 00:05 - risotto - spinazie

Gebruik bij voorkeur ricotta gemaakt van schapenmelk. Zijn unieke smaak past perfekt bij de spinazie. Voor deze risotto is het ook van belang dat je de bouillon iets meer kruid dan anders. Let er wel op dat je maar weinig zout gebruikt.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met ricotta en spinazie

Twee zalmen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -zalm
Verwittig je kinderen dat de charlotte in de koelkast geen dessert is maar een feestelijk voorgerecht van zalm.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Twee zalmen

Pompoensoep
01 01 2003 - 00:05 - soep - pompoen

Eens de koets terug in een pompoen is veranderd kunnen we eindelijk aan de soep beginnen.Spijtig voor Assepoester.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pompoensoep

Gambas met vanille
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -gambas

Snel klaar en heel eenvoudig maar ook subliem en geraffineerd. Je hebt maar weinig ingrediënten en slechts enkele minuten tijd nodig : ideaal als je moet improviseren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gambas met vanille

Crème brûlée van eendenlever met cassonade
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Een flan van foie gras met een gekarameliseerd laagje bruine suiker en nootjes, geloof me dit is echt lekker.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Crème brûlée van eendenlever met cassonade

Vitello tonnato
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - kalf

Een interessante kombinatie voor dit traditionneel recept uit Piémonte : fijne schijfjes kalfsfilet in de oven, geserveerd met een koude saus op basis van tonijn, ansjovis en kappers.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vitello tonnato

Garnalensoep met curry
01 01 2003 - 00:05 - soep-garnalen

een zeer geconcentreerde smaak van grijze garnalen, mijn absolute favoriet.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Garnalensoep met curry

Tagliatelle met truffel en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - pasta - foie gras

Als je echt van truffel wil genieten hou het dan simpel. Pasta is een prima geleider voor de krachtige smaak van truffel.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tagliatelle met truffel en foie gras

Risotto met boleet en mascarpone
01 01 2003 - 00:05 - Hoofdschotel-risotto

Een schitterende risotto die elk feestmaal kan voorafgaan. U kan dit voorgerecht dan als volgt aankondigen :« Il risotto al mascarpone con il funghi porcini ».

Risotto met m'n favoriete paddestoel en een heerlijk romige mascarpone.


[9] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met boleet en mascarpone

Langoustines op z'n Amerikaans
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustine

Dit voorgerecht zal alleen maar de eetlust van uw gasten aanwakkeren. Kies bij vookeur voor dikke langoustines.

Une entrée de fête qui vous mettra en appétit avant les plats classiques qui ne manqueront pas de déferler sur votre table pendant les fêtes. Choisissez de préférences de grosses langoustines pour réaliser cette recette.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustines op z'n Amerikaans

Quiche met Mechelse asperges
01 01 2003 - 00:05 - quiche-asperges

Nog een recept om uit te proberen tijdens het seizoen van de witte asperges.

Een quiche waarin de fijne smaak van asperges goed tot z'n recht komt.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Quiche met Mechelse asperges

Gegrilde oesters met eendenlever
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - oesters

Een origineel idee om je oesters te presenteren. Bovendien is 't snel, gemakkellijk maar vooral heerlijk.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegrilde oesters met eendenlever

Gebakken eendenlever met bessensaus
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

In plaats van de steeds weerkerende bosbes gaan we deze schotel opfleuren met aalbessen. Hun ietswat zure smaak gaat goed samen met foie gras.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken eendenlever met bessensaus

Koude soep van gerookte zalm, groene asperges en bloemkool
01 01 2003 - 00:05 - soep - zalm

Een fris en licht gerecht, meer dan alleen maar soep. Ontdek zelf maar.


[0] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Koude soep van gerookte zalm, groene asperges en bloemkool

Brochette van Sint Jakobsschelp met rozemarijn en citroen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht  - jakobsschelp

Vergis u niet, dit is geen recept voor de barbecue !

Een eenvoudig en origineel idee : je gebruikt de rozemarijn als spies waarop je de Sint Jakobsvruchten rijgt.


[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Brochette van Sint Jakobsschelp met rozemarijn en citroen

Gegratineerde eieren met grijze garnalen en witbier
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen
Een recept die de getuige op het huwelijk van Mademoiselle Beulemans, pareltje van het Brussels theater ons meegeeft. Een zeer geslaagd huwelijk tussen bier, grijze garnalen en eitjes.
[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegratineerde eieren met grijze garnalen en witbier

Rolletjes van gegrilde courgette en ricotta
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - courgette
Perfect voor een picnic : courgette en ricotta, licht en zomers.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rolletjes van gegrilde courgette en ricotta

Terrine van Sint-Jakobsschelpen
01 01 2003 - 00:05 - terrine - Sint-Jakobsschelpen
Een grootse terrine, als voorgerecht bij een blauwe Bretoense kreeft. Het summum van een feestmaal....
[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine van Sint-Jakobsschelpen

Carpaccio van truffel en Sint-Jakobsvruchten
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - truffel

Dit recept is een must, echt waar. Een onoverkomelijke voorwaarde tot succes : kies zeer verse Sint Jakobsvruchten en truffel.


[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van truffel en Sint-Jakobsvruchten

Risotto met pancetta en prei
01 01 2003 - 00:05 - risotto - pancetta

De perfekte combinatie :enkele sneden goudbruin, krokant gebakken pancetta en een risotto met prei.

Je kan in plaats van pancetta ook fijn gesneden spek gebruiken.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met pancetta en prei

Mozzarella en tomaten met een pesto van kappertjes
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - mozzarella

Een zomers gerecht, lekker fris en licht.

Aan het klassieke mozzarella met tomatenrecept heb ik een pesto met kappers toegevoegd.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Mozzarella en tomaten met een pesto van kappertjes

Eendenlever met truffel en porto
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-foie gras

Kies een foie gras met een mooi lichtroze kleur. Haal je kristallen glazen en zilveren bestek boven. Koop een verse brioche bij uw bakker en 't feestmaal kan beginnen.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenlever met truffel en porto

Toastjes met langoustine en kaviaar
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustine

 

Je kan natuurlijk de kaviaar vervangen door haringeitjes. Maar kies toch niet eender welk soort speudo-kaviaar. De langoustines verdienen alleen 't beste.


[0] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Toastjes met langoustine en kaviaar

Kalfszwezerik en truffel in bladerdeeg
01 01 2003 - 00:05 - feuillete de ris de veau aux truffes

Kies hele verse zwezerikken en als je niet zelf je bladerdeeg maakt,bestel hem dan bij je bakker , het zal je bereiding ten goede komen.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalfszwezerik en truffel in bladerdeeg

Quiche met Maredsous
01 01 2003 - 00:05 - quiche- kaas

Een variant op de klassieke quiche Lorraine waaraan ik de kaas van de abdij van Maredsous hebt toegevoegd.

Je kan je wel inbeelden dat een abdijbier van Maredsous er ook goed zal bij smaken.


[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Quiche met Maredsous

Pannenkoeken met paddestoelen en Ardense ham
01 01 2003 - 00:05 - Pannenkoeken
Een zalig warme pannenkoek, gevuld met hesp, paddestoelen, kaas, net uit de oven en een glas goed gekoelde witte Elzas-wijn. Meer moet dat niet zijn.
[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pannenkoeken met paddestoelen en Ardense ham

Artisjok met foie gras
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Als aperitiefhapje of als voorgerecht, deze artisjok met foie gras zal smaken.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Artisjok met foie gras

Witloofsoep met mimolette-kaas
01 01 2003 - 00:05 - soep-witloof

Een hartelijke soep van witloof en kaas voor de winterperiode. Ideaal als voorgerecht bij een gebakken zeetong.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Witloofsoep met mimolette-kaas

Sint Jakobsschelpen met oestersaus
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-sint jakobsschelp

Er zijn zoveel mogelijkheden met Jakobsschelpen, dit is er dus ééntje van.

Koop ze zo mogelijk vers, het verschil met diepgevroren is onwaarschijnlijk groot, enig nadeel : je kan ze niet het hele jaar door kopen.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint Jakobsschelpen met oestersaus

Flan met gekonfijte tomaten en parmezaanse kaas
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - flan

Een hapje om de eetlust bij je genodigden te wekken. Een "crème brûlée" met gedroogde tomaten en parmezaanse kaas: probeer maar.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Flan met gekonfijte tomaten en parmezaanse kaas

Verse eendenlever met floc de Cascogne
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-foie gras

Dit recept is van André Daguin, chef in Auch, een stadje in het hart van de Cascogne-streek.

Een streek in zuid-west Frankrijk, aan de Atlantische oceaan, gezegend met veel heerlijke produkten.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Verse eendenlever met floc de Cascogne

Kalfscarpaccio met parmezaanse kaas
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-carpaccio

Twee gesmaakte produkten die zonder al te veel bereiding tot een smakelijk voorgerecht worden verwerkt.


[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalfscarpaccio met parmezaanse kaas

Geflambeerde langoustines
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langoustines

Een aanrader als je het aandurft in je eigen keuken te flamberen !

Moeilijkheid : er voor zorgen dat je de langoustines niet te lang kookt.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Geflambeerde langoustines

Terrine van hert en eendenlever
01 01 2003 - 00:05 - terrine - hert

Het wilde, krachtige hertenvlees met de smeuige, geraffineerde smaak van foie gras. Een schotel die je op voorhand  maakt waardoor je de dag zelf natuurlijk weer tijd wint.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine van hert en eendenlever

Risotto met venkel
01 01 2003 - 00:05 - risotto - venkel

Deze risotto met venkel kan je ook koud serveren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met venkel

Gebakken Sint-Jakobsvruchten met venusschelpen en kardemom
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-sint jakobsvruchten

Een zeer geraffineerd aperitiefhapje met 2 overheerlijke schelpen en een zeer geparfumeerd kruid. Het is verbazend hoe de kardemom goed inspeelt op de subtiele smaak van Sint Jakobsvruchten en venusschelpen.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gebakken Sint-Jakobsvruchten met venusschelpen en kardemom

Risotto met erwtjes en safraan
01 01 2003 - 00:05 - risotto - safraan
Risotto met het subtiele parfum van safraan.
[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met erwtjes en safraan

Risotto met pancetta,salie en parmezaanse kaas
01 01 2003 - 00:05 - risotto - pancetta

Deze risotto is zeer geschikt om gegrild rood vlees of gebraden kip te vergezellen. Typisch noord Italiaans recept met pancetta, salie en natuurlijk parmezaanse kaas.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met pancetta,salie en parmezaanse kaas

Eitje met foie gras
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Ideaal gerecht voor de brunch na de feesten om de restjes foie gras te verwerken. En nog een leuke verrassing voor eventuele gasten want het eitje verstopt de foie gras.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eitje met foie gras

Sint-Jakobsvruchten- en langoustinesoep met een vleugje safraan
01 01 2003 - 00:05 - soep-zeevruchten

Het beste seizoen voor zeevruchten is de winter. Onontbeerlijk dus om ze op te nemen in je feestmenu's. Dit voorgerecht is eenvoudig en licht, een ideaal begi dus.


[24] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Sint-Jakobsvruchten- en langoustinesoep met een vleugje safraan

Carpaccio van zwaardvis met roze peper
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - carpaccio

Kies een vis met vast vlees zoals zwaardvis of eventueel tonijn. Voeg er citroen, olijfolie en peper aan toe en je bekomt een overheerlijk voorgerecht.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van zwaardvis met roze peper

Pompoenensoep met een roomijs van foie gras
01 01 2003 - 00:05 - soep-pompoenen

Een gewone pompoenensoep die buitengewoon wordt door het toevoegen van een bolletje ijs of basis van foie gras !


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pompoenensoep met een roomijs van foie gras

Boleet-roomsoep
20 10 2008 - 14:48 - soep-paddestoelen

De boleet kan in veel, zeer veel recepten verwerkt worden: soep, hapjes, saus,... en wie weet binnenkort in een nagerecht?!

Kortom een ingediënt dat niet mag ontbreken in uw herfst-winter-noch feestmaaltijden.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Boleet-roomsoep

Carpaccio met gorgonzola en noten
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - carpaccio

Een klassiek voorgerecht in Italië, dat de verschillende texturen van de pikante gorgonzola, droge noten en zacht en sappig rundsvlees laat samensmelten.

Let erop dat je de eerste kwaliteitsvlees kiest!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio met gorgonzola en noten

Terrine met Sint Jakobsschelpen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht- Jakobsschelpen

Een terrine met Jakobsschelpen : een grandioos begin voor je eindejaarsbanket.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine met Sint Jakobsschelpen

Carpaccio van langoustines
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - langusitne

Hoe eenvoudiger hoe beter wat mij betreft als het om zeevruchten gaat. De subtiele smaak van langoustines zijn meer dan genoeg om een geslaagd voorgerecht te maken.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van langoustines

Risotto met boter en verse salie
01 01 2003 - 00:05 - risotto- boter

Normaal gebruikt men boter en salie bij een pastaschotel, maar je zal zien dat de associatie met risotto ook zeer lekker is.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met boter en verse salie

Eendenlever met ajuintjes en gekonfijte radijsjes
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Gekonfijte rode radijsjes met een genereus geserveerde schijf foie gras : een goed begin voor een geslaagd dineetje.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenlever met ajuintjes en gekonfijte radijsjes

Kreeft met een mousseline van artisjok en rabarber
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - kreeft

Het beste van de kreeft, scharen en staart, klaargemaakt in licht gezouten boter geparfumeerd met tijm en look. Daarbij een sausje van artisjok en rabarber.

Geloof me, dit is een zeer geslaagd begin voor een grandioos feestmaal.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kreeft met een mousseline van artisjok en rabarber

Gekruide eendenlever in de oven
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Het geheim van dit recept is de juiste keuze en dosering van de kruiden waar je de foie gras in wentelt.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gekruide eendenlever in de oven

Langoustines met dragon
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-langoustine

Hoe verser de langoustines hoe beter, maar dat is natuurlijk de gouden regel voor alle zeevruchten. Dit recept is zeer eenvoudig gehouden zodat de subtiele smaak van langoustines tot hun recht komen.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustines met dragon

Foie gras en croûte de sel
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Foie gras door het zout gebakken, het kan niet eenvoudiger.

Je kan hem 3 à 4 dagen in de koelkast bewaren. Deze foie gras kan je zelfs invriezen en zo tot 4 maanden bewaren.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Foie gras en croûte de sel

Kastanjesoep met truffel en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - soep-truffel

Het truffelseizoen loopt nog een heel eind door na de feestdagen. Dus waarom ons beperken tot de feestdagen om deze uitzonderlijke paddestoel te degusteren?


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kastanjesoep met truffel en foie gras

Brochette van eendenlever, kersen en kardemom
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht- foie gras

Ben je op zoek naar een gemakkellijk en snel klaar voorgerecht dan is dit misschien wel iets voor jouw. Foie gras en kersen met het zeer aromatische kruid kardemom.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Brochette van eendenlever, kersen en kardemom

Kreeft met mandarijnen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-kreeft

Een salade van verse en smaakvolle en misschien verrassende ingredienten : thee en mandarijnen met kreeft !?!


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kreeft met mandarijnen

Ganzenlever met armagnac en een Havana-sigaar
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Dit is geen grap, in dit gerecht verwerken we echt een sigaar, enfin een halve sigaar. Sigaarliefhebbers : geniet.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Ganzenlever met armagnac en een Havana-sigaar

Eendenlever gepocheerd in rode wijn
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Foie gras zelf klaarmaken is niet moeilijk, dit recept bewijst dat nogmaals.

Of je nu kiest voor de wijn of de bouillon om de eendenlever in te pocheren, het resultaat zal je niet ontgoochelen.


[19] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenlever gepocheerd in rode wijn

Romige soep van artisjok, parmezaanse kaas en eendenlever
01 01 2003 - 00:05 - soep-artisjok

Een zachte soep van artisjokken waar je kleine stukjes krokant gebakken lever en geraspte parmezaanse kaas aan toevoegt.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Romige soep van artisjok, parmezaanse kaas en eendenlever

Risotto met schelvis en gepocheerde eieren
01 01 2003 - 00:05 - risotto - schelvis

Een gepocheerd ei maakt je risotto  net dat iets anders.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met schelvis en gepocheerde eieren

Risotto met asperges en bonen
01 01 2003 - 00:05 - risotto - asperges

Een risotto om bij wit vlees of vis te serveren. Een beetje tijd en aandacht zijn de enige vereisten om dit recept met succes te realiseren.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met asperges en bonen

Risotto met taleggio en salami
01 01 2003 - 00:05 - risotto - taleggio

Taleggio is een zachte kaas, vergelijkbaar met brie of camembert, uit het noorden van Italië. Wat de salami betreft kies je het best voor een relatief zachte salami zoals de Milanese.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met taleggio en salami

Risotto met courgettebloemen
01 01 2003 - 00:05 - risotto-courgette

Dit is een risotto met een zeer subtiel parfum : de geel-oranje bloemen van de courgette (eierplant).


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met courgettebloemen

Eendenlever in muscatwijn gemarineerd
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-eendenlever

Een geniaal recept als je een foie gras amateur bent. Je moet het recept wel 3 dagen op voorhand bereiden dus geduld is onontbeerlijk.


[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenlever in muscatwijn gemarineerd

Groene kool gevuld met eendenlever
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - foie gras

Foie gras in een frisse groene mantel gehuld.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Groene kool gevuld met eendenlever

Risotto met krieken
01 01 2003 - 00:05 - risotto - krieken

Risotto met krieken in bladerdeeg.


[9] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met krieken

Risotto met morieljes
01 01 2003 - 00:05 - risotto-paddestoelen

De kleine bruine molrieljes, het frisse groen van de kervel en de parelmoerige glans van de ronde rijst : niet alleen een plezier voor het oog !


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met morieljes

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page