Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Vrijdag 19 december 2014  
Onthaal > IngrediŽnten > Recepten van italiaanse keuken (italÔe)
 

Recepten van italiaanse keuken (italÔe)

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Tiramisu
26 03 2008 - 00:07 - dessert - mascarpone
Een heerlijke klassieker uit Italïe. Zeer gemakkelijk te bereiden en 't smaakt iedereen.
[30] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tiramisu

Tiramisu met aardbeien
01 01 2003 - 00:05 - dessert - aardbeien
Eenvoudig en snel . De aardbeien en slagroom maken het luchtig.
[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tiramisu met aardbeien

Carpaccio van rund en een slaatje met balsamicoazijn
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-carpaccio

Een fris en licht begin van de maaltijd. Fijn, mals, rauw vlees met een krokant slaatje.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van rund en een slaatje met balsamicoazijn

Gedroogde tomaten
01 01 2003 - 00:05 - Bijgerecht - tomaten
Een mediterraan recept dat heerlijk bij salades en zelf als aperitiefhapje smaakt.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gedroogde tomaten

Tiramisu uit Sienna (Toscanië)
01 01 2003 - 00:05 - dessert - sabayon
Dit is een zeer interessante versie van de klassieke tiramisu. Ze is gebaseerd op een sabayon van grappa en de mascarpone werd vervangen door een banketbakkersroom op basis van koffie.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tiramisu uit Sienna (Toscanië)

Macaroni in de oven
01 01 2003 - 00:05 - pasta-macaroni

Er zijn maar 2 moeilijkheden bij 't realiseren van dit recept :

de schotel net goed gratineren maar vooral ervoor zorgen dat uw kinderen de schotel niet veroberen vòòr het aan tafel gaan.

Het is best deze bereiding 1 dag op voorhand te beginnen.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Macaroni in de oven

Gegratineerde aubergine met parmezaans kaas
01 01 2003 - 00:05 - bijgerecht - aubergine

[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegratineerde aubergine met parmezaans kaas

Italiaanse sabayon
01 01 2003 - 00:05 - dessert - sabayon

Een sabayon, niets meer niets minder dan eieren, suiker, witte wijn en vooral een goed geoefende pols!

 Als je 't volhoudt is een heerlijke, luchtige wolk van een dessert je beloning.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Italiaanse sabayon

Panna cotta met een coulis van aardbeien en kardemom
01 01 2003 - 00:05 - dessert - panna cotta

Opnieuw een klassieker uit de Italiaanse keuken. Licht en geparfumeerd. Vandaag stel ik u een panna cotta met aardbeien en de koningin van alle kruiden, kardemom voor.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Panna cotta met een coulis van aardbeien en kardemom

Bolognese saus
01 01 2003 - 00:05 - saus-gehakt

Dit is het basisrecept van een wereldwijd gekende klassieker. Deze bolognese saus kan bij allerlei pastagerechten worden geserveerd. Een eenvoudige saus, rijk aan vlees.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bolognese saus

Granité van chocolade
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Je hebt geen ijsmachine of turbine nodig om dit recept te realiseren.

Een recept dat uit 't ijsjesland bij uitstek komt en waarbij alles rond chocolade draait.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Granité van chocolade

Spaghetti met een pesto van rucola
01 01 2003 - 00:05 - pasta - pesto

Een snel gemaakte pastaschotel. In de pesto is de basilicum is vervangen door rucola. Aan u om te beslissen of je dit als bijgerecht of hoofdgerecht wil serveren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Spaghetti met een pesto van rucola

Ravioli met ricotta
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - ravioli

De ricotta, marjolein en citroenschil geven aan deze ravioli een zeer zachte smaak. Typisch voor de gerechten uit Abruzzo waar de puristen enkel suiker en kaneel als smaakmakers gebruiken in deze bereiding.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Ravioli met ricotta

Risotto met grijze garnalen en look
01 01 2003 - 00:05 - risotto-garnalen

En dan nu de Belgische risotto, daar bedoel ik dan mee de risotto waaraan de Belg niet zal kunnen weerstaan want onze goddelijke grijze garnaal is er mee gemoeid.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met grijze garnalen en look

Risotto met ricotta en spinazie
01 01 2003 - 00:05 - risotto - spinazie

Gebruik bij voorkeur ricotta gemaakt van schapenmelk. Zijn unieke smaak past perfekt bij de spinazie. Voor deze risotto is het ook van belang dat je de bouillon iets meer kruid dan anders. Let er wel op dat je maar weinig zout gebruikt.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met ricotta en spinazie

Vitello tonnato
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - kalf

Een interessante kombinatie voor dit traditionneel recept uit Piémonte : fijne schijfjes kalfsfilet in de oven, geserveerd met een koude saus op basis van tonijn, ansjovis en kappers.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vitello tonnato

Citroengranité
01 01 2003 - 00:05 - dessert - citroen

De frisse geparfumeerde geur van citroenen, des te beter als je citroenen uit Amalfi kan te pakken krijgen. Kies wel onbespoten citroenen voor dit nagerecht.


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Citroengranité

Risotto met boleet en mascarpone
01 01 2003 - 00:05 - Hoofdschotel-risotto

Een schitterende risotto die elk feestmaal kan voorafgaan. U kan dit voorgerecht dan als volgt aankondigen :« Il risotto al mascarpone con il funghi porcini ».

Risotto met m'n favoriete paddestoel en een heerlijk romige mascarpone.


[9] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met boleet en mascarpone

Vijgen gevuld met chocolade
01 01 2003 - 00:05 - dessert - vijgen

Een lekkernij uit Calabrië, Italië met in de zon gedroogde vijgen gevuld met pure chocolade en gekonfijte cédrat.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vijgen gevuld met chocolade

Pannenkoeken gevuld met tomaten en kaas
01 01 2003 - 00:05 - hofdgerecht- pannenkoek

Pannenkoeken gevuld met heerlijke tomaten en Italiaanse kaas, gegratineerd in de oven.


[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pannenkoeken gevuld met tomaten en kaas

Brochette van Sint Jakobsschelp met rozemarijn en citroen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht  - jakobsschelp

Vergis u niet, dit is geen recept voor de barbecue !

Een eenvoudig en origineel idee : je gebruikt de rozemarijn als spies waarop je de Sint Jakobsvruchten rijgt.


[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Brochette van Sint Jakobsschelp met rozemarijn en citroen

Rolletjes van gegrilde courgette en ricotta
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - courgette
Perfect voor een picnic : courgette en ricotta, licht en zomers.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rolletjes van gegrilde courgette en ricotta

Pesto rosso
01 01 2003 - 00:05 - saus-pesto

Deze rode pesto is natuurlijk een variant op de traditionele groene pesto waaraan oa. verse en gedroogde tomaten werden toegevoegd.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pesto rosso

Tagliatelle met inktvisjes
01 01 2003 - 00:05 - pasta - inkvis

Deze pastaschotel doet mij zo weer belanden op een terras aan de Italiaanse Riviera. Verse pasta en fijne inktvisjes, een zonnig gerecht toch?!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tagliatelle met inktvisjes

Pasta met citroen
30 10 2008 - 12:55 - pasta - citroen

Zo eenvoudig : pasta met citroen. Zou je kunnen serveren bij vis?


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pasta met citroen

Risotto met pancetta en prei
01 01 2003 - 00:05 - risotto - pancetta

De perfekte combinatie :enkele sneden goudbruin, krokant gebakken pancetta en een risotto met prei.

Je kan in plaats van pancetta ook fijn gesneden spek gebruiken.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met pancetta en prei

Semifreddo van amandelen met witte chocoladesaus met bessen
01 01 2003 - 00:05 - dessert - taart

Een koud en warm dessert gemaakt van gekoelde nougatine en stekelbesjes en daarover giet je een warme chocoladesaus.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Semifreddo van amandelen met witte chocoladesaus met bessen

Mozzarella en tomaten met een pesto van kappertjes
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - mozzarella

Een zomers gerecht, lekker fris en licht.

Aan het klassieke mozzarella met tomatenrecept heb ik een pesto met kappers toegevoegd.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Mozzarella en tomaten met een pesto van kappertjes

Venitiaanse sabayon met aardbeien
01 01 2003 - 00:05 - dessert - sabayon

Heerlijke aardbeien bedekt onder een wolk van sabayon met Marsala bereidt.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Venitiaanse sabayon met aardbeien

Affogato in verrine
01 01 2003 - 00:05 - dessert - espresso

Een eenvoudig lekkernij : één bolletje ijs overgoten met espresso opgediend in een glas.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Affogato in verrine

Lasagne met erwtjes en hesp uit Parma
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - lasagne

Een lenteschotel die pastaliefhebbers zeker zullen appreciëren. Lasagne waar jonge erwtjes, gerijpte ham, heerlijke groentjes en kruiden worden samengebracht.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Lasagne met erwtjes en hesp uit Parma

Kalfscarpaccio met parmezaanse kaas
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-carpaccio

Twee gesmaakte produkten die zonder al te veel bereiding tot een smakelijk voorgerecht worden verwerkt.


[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalfscarpaccio met parmezaanse kaas

Risotto met venkel
01 01 2003 - 00:05 - risotto - venkel

Deze risotto met venkel kan je ook koud serveren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met venkel

Risotto met erwtjes en safraan
01 01 2003 - 00:05 - risotto - safraan
Risotto met het subtiele parfum van safraan.
[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met erwtjes en safraan

Risotto met pancetta,salie en parmezaanse kaas
01 01 2003 - 00:05 - risotto - pancetta

Deze risotto is zeer geschikt om gegrild rood vlees of gebraden kip te vergezellen. Typisch noord Italiaans recept met pancetta, salie en natuurlijk parmezaanse kaas.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met pancetta,salie en parmezaanse kaas

Carpaccio van zwaardvis met roze peper
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - carpaccio

Kies een vis met vast vlees zoals zwaardvis of eventueel tonijn. Voeg er citroen, olijfolie en peper aan toe en je bekomt een overheerlijk voorgerecht.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio van zwaardvis met roze peper

Penne met mozzarella, citroen en basilicum
01 01 2003 - 00:05 - pasta-mozzarella

Een zeer licht en geparfumeerd recept voor pasta's. De echte mozzarella is gemaakt van buffelmelk, slachtoffer van haar eigen succes wordt ze nu ook met koeienmelk gemaakt. Het verschil is zeer goed merkbaar, verkies dus de mozzarella de bufflone (buffel).


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Penne <span class= met mozzarella, citroen en basilicum " />

Carpaccio met gorgonzola en noten
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - carpaccio

Een klassiek voorgerecht in Italië, dat de verschillende texturen van de pikante gorgonzola, droge noten en zacht en sappig rundsvlees laat samensmelten.

Let erop dat je de eerste kwaliteitsvlees kiest!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio met gorgonzola en noten

Focaccia pasquale
01 01 2003 - 00:05 - dessert - citrusvruchten

« focaccia » was oorspronkelijk een eenvoudig brood dat mettertijd een echt feestelijk tintje heeft gekregen. Dit recept komt uit Venetië en Frioul in Italië. Pasen . Aan het eenvoudige basisrecept zijn er appelsien-en citroenschil toegevoegd.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Focaccia pasquale

Pizza met aubergine
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - pizza

Een pizza met een zeer mediterraans tintje : eierplant, geitenkaas, tomaten en olijfolie .

De eieren die je er oplegt worden gebakken door de warmte van de pizza die net uit de oven komt.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pizza met aubergine

Risotto met boter en verse salie
01 01 2003 - 00:05 - risotto- boter

Normaal gebruikt men boter en salie bij een pastaschotel, maar je zal zien dat de associatie met risotto ook zeer lekker is.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met boter en verse salie

Focaccia met groenten, pesto en parmezaanse kaas
01 01 2003 - 00:05 - brood-pesto

Minder gekend dan pizza maar ook zeer lekker en bovendien kan je focaccia al wandelend opeten, minder kans op "smossen"! Natuurlijk, lekker eten doe je 't best al zittend, met een glas gekoelde witte wijn.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Focaccia met groenten, pesto en parmezaanse kaas

Gnocchi met boleet
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-gnochi

Boleet is één van mijn favoriete paddestoelen Elk excuus is dus goed om deze te verwerken in een recept. Dit recept is gebaseerd op de klassieker "tagliatelle met boleet".

De pasta is dus vervangen door gnocchis, die gemaakt zijn van aardappelen.


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gnocchi met boleet

Gnocchi van griesmeel
01 01 2003 - 00:05 - bijschotel - gnocchi

We hebben de aardappelen uit het basisrecept vervangen door griesmeel.

Een origineel idee dat goed zal smaken bij osso bucco.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gnocchi van griesmeel

Tagliatelle met erwten, bonen, room en parmezaanse kaas
01 01 2003 - 00:05 - pasta - groenten

Verse pasta, enkele groenten uit de tuin, een beetje room en de onmisbare parmezaanse kaas.


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tagliatelle met erwten, bonen, room en parmezaanse kaas

Koude lasagne met asperges
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - lasagne
Een origineel idee om zomerse groenten te degusteren.
[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Koude lasagne met asperges

Groentenpizza
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - pizza

Profiteer van het aanbod aan verse groenten tijdens de zomermaanden om deze pizza te bereiden. Granen, kaas en groenten kunnen doorgaan voor een volwaardige maaltijd toch !? En wie lust er nu geen pizza ?


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Groentenpizza

Omelet met salami
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - omelet
Een smakelijk omelet om een lunch of lichte maaltijd wat smaak te geven.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Omelet met salami

Macaroni met sardienen en tomaten
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - macaroni

Een typisch gerecht uit Sardinië. Sardienen, tomaten en pasta, hoe authentiek kan je zijn ?

Kies bij voorkeur korte macaroni's of penne rigato zodat de saus binnenin de pasta kan sijpelen.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Macaroni met sardienen en tomaten

Risotto met schelvis en gepocheerde eieren
01 01 2003 - 00:05 - risotto - schelvis

Een gepocheerd ei maakt je risotto  net dat iets anders.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met schelvis en gepocheerde eieren

Risotto met asperges en bonen
01 01 2003 - 00:05 - risotto - asperges

Een risotto om bij wit vlees of vis te serveren. Een beetje tijd en aandacht zijn de enige vereisten om dit recept met succes te realiseren.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met asperges en bonen

Risotto met taleggio en salami
01 01 2003 - 00:05 - risotto - taleggio

Taleggio is een zachte kaas, vergelijkbaar met brie of camembert, uit het noorden van Italië. Wat de salami betreft kies je het best voor een relatief zachte salami zoals de Milanese.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met taleggio en salami

Tagliatelle met boleet en rode safraan
01 01 2003 - 00:05 - pasta - tagliatelle

Hoe één orientaals kruid een verrassend en zeer geslaagd resultaat kan geven aan een eenvoudige pastaschotel. Een typisch Zuid Italiaans recept van tagliatelle, boleet ,de koningin van de paddestoelen en safraan.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tagliatelle met boleet en rode safraan

Risotto met courgettebloemen
01 01 2003 - 00:05 - risotto-courgette

Dit is een risotto met een zeer subtiel parfum : de geel-oranje bloemen van de courgette (eierplant).


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met courgettebloemen

Risotto met krieken
01 01 2003 - 00:05 - risotto - krieken

Risotto met krieken in bladerdeeg.


[9] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met krieken

Risotto met morieljes
01 01 2003 - 00:05 - risotto-paddestoelen

De kleine bruine molrieljes, het frisse groen van de kervel en de parelmoerige glans van de ronde rijst : niet alleen een plezier voor het oog !


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met morieljes

Paling op z'n Italiaans
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - vis

Een fris en fruitig recept uit Latium. Gemarineerde paling op de barbecue, dit recept zullen de palingliefhebbers zoals de Belgen, weten appreciëren.


[0] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Paling op z'n Italiaans

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page