Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Maandag 24 april 2017  
Onthaal > Ingrediënten > Recepten van hoofdgerechten
 

Recepten van hoofdgerechten

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Tartiflette
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - kaas
Dit recept komt uit de Franse regio Savoie. Een hartige schotel waarmee de bergbewoners de winters doorkwamen en een afwisseling gaf voor kaasraclette en fondue.
[72] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tartiflette

Tagliatelle met gerookte zalm
01 01 2003 - 00:05 - Pasta - zalm
Een zeer eenvoudig en snel recept . Perfect voor na de feestdagen als je nog een beetje gerookte zalm overhebt.
[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tagliatelle met gerookte zalm

Mosselen natuur
30 08 2008 - 13:15 - zeevruchten-mosselen

Mijn vookeur als het op mosselen aankomt. Het eenvoudige recept laat je ten volle van de natuurlijke smaak van mosselen genieten.


[28] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Mosselen natuur

Biefstuk met pepersaus en frietjes
15 10 2008 - 20:51 - hoofdschotel - biefstuk
Een van de of misschien wel De lievelingschotel van de Belgen ! Biefstuk, goudgele, krokante frieten en een romige pepersaus. hoe wil je daar aan weerstaan.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Biefstuk met pepersaus en frietjes

Eend met appelsienen oftewel Canard à l'orange
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - eend

Een klassieker, waarbij de licht zure smaak van appelsienen met eend een heerlijke mengeling creëren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eend met appelsienen oftewel Canard à l'orange

Tournedos Rossini
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - rund
Het gerecht heet niet per toeval Rossini. Hij was niet alleen een getalenteerd muziekschrijver maar in z'n vrije tijd ook een gastronoom die dit recept heeft gecreëerd.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tournedos Rossini

Américain préparé
07 09 2008 - 08:43 - hoofdschotel - biefstuk

Ziehier het recept voor gehakte biefstuk. Je kan het dan wel niet afleiden uit de naam maar eigenlijk is dit steak tartaar op z'n Brussels.


[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Américain préparé

Vlaamse quiche
01 01 2003 - 00:05 - quiche-bier

Elke streek heeft blijkbaar zijn recept voor een quiche. Dit is dus een Vlaamse quiche met natuurlijk : bier.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vlaamse quiche

Tajine van kip, olijven en gekonfijte citroen
18 04 2008 - 10:52 - hoofdgerecht - kip
Breng de heerlijke geuren van de oosterse keuken bij u binnen.
[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tajine van kip, olijven en gekonfijte citroen

Bretoense kreeft
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel-kreeft

Er zijn er die twijfelen aan de Bretoense origine van deze kreeft : maar het recept en de ingediënten worden wel degelijk in Bretagne gebruikt ...!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bretoense kreeft

Witloof met hesp in de oven
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - witloof
Een typisch Belgisch gerecht dat je in alle brasseries zal vinden naast de stoemp saucis, américain préparé en garnaalkroketten.
[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Witloof met hesp in de oven

Macaroni in de oven
01 01 2003 - 00:05 - pasta-macaroni

Er zijn maar 2 moeilijkheden bij 't realiseren van dit recept :

de schotel net goed gratineren maar vooral ervoor zorgen dat uw kinderen de schotel niet veroberen vòòr het aan tafel gaan.

Het is best deze bereiding 1 dag op voorhand te beginnen.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Macaroni in de oven

Konijn met pruimen en geuze
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - konijn

Dit recept kan je ook konijn op z'n Brussels noemen. Het kan dus ook niet anders dan dat er geuze in zit. Je kan hier dus lekker experimenteren met de verschillende geuze : lambic, faro, kriek, enz


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Konijn met pruimen en geuze

"Zeven uur in de oven"- lamsbout
11 04 2008 - 11:45 - hoofschotel - lam
De lange bereidingstijd brengen niet alleen het beste naar boven in een lamsbout, het geeft de kok ruimschoots de tijd om de andere schotels van een uitgebreide maaltijd voor te bereiden !! eentje om te onthouden voor de feestdagen dus..
[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten "Zeven uur in de oven"- lamsbout

Spek met gestoofd witloof op z'n Luiks
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - varken
De onnavolgbare smaak van gestoofd witloof met een lekker stuk varkensvlees. Dit is een typisch Luikse stoofschotel.
[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Spek met gestoofd witloof op z'n Luiks

Witloof met grijze garnaaltjes in de oven
01 01 2003 - 00:05 - fhoofdgerecht - garnalen

En nu een recept waarin 2 zeer populaire ingredienten uit de Belgische keuken zijn verwerkt. Witloof en grijze garnalen in de oven, zeer snel klaar en lekker bij de vis.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Witloof met grijze garnaaltjes in de oven

Hammetje met prei-puree
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - varken

Hammetje en een prei-puree, waarvan je de groenten in de vleesbouillon hebt gekookt. Lekker toch!


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Hammetje met prei-puree

Hazenrug met kruiden en bospaddestoelen
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerectt-wild

De herfst in je bord : wild, paddestoelen, bosbessen en wortels en knollen.


[30] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Hazenrug met kruiden en bospaddestoelen

Tajine van lam en pruimen
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - lam
Lamsschouder laten sudderen in een heerlijke mengeling van kruiden vergezeld van pruimen en honing : mijn favoriete stoofschotel voor deze zomer.
[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tajine van lam en pruimen

Stoofvlees met geuze en stoemp
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - rund
Een smakelijke manier om een goed stuk rood vlees te serveren. Rundsfilet met een puree en een heerlijke saus met geuze en groentjes.
[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Stoofvlees met geuze en stoemp

Hertentournedos met een caramel van balsamicoazijn en Luikse siroop
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - hert

Een zeer eenvoudig en een zeer geslaagd wildgerecht. Heerlijke, sappige stukjes hert met een sausje van gekarameliseerde balsamicoazijn en siroop.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Hertentournedos met een caramel van balsamicoazijn en Luikse siroop

Eendenborst met vijgen en appelen
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - gevogelte

Een geslaagd evenwicht tussen gesuikerd en zout. Succelente magret met typische herfstvruchten.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenborst met vijgen en appelen

Spaghetti met een pesto van rucola
01 01 2003 - 00:05 - pasta - pesto

Een snel gemaakte pastaschotel. In de pesto is de basilicum is vervangen door rucola. Aan u om te beslissen of je dit als bijgerecht of hoofdgerecht wil serveren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Spaghetti met een pesto van rucola

Ravioli met ricotta
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - ravioli

De ricotta, marjolein en citroenschil geven aan deze ravioli een zeer zachte smaak. Typisch voor de gerechten uit Abruzzo waar de puristen enkel suiker en kaneel als smaakmakers gebruiken in deze bereiding.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Ravioli met ricotta

Risotto met grijze garnalen en look
01 01 2003 - 00:05 - risotto-garnalen

En dan nu de Belgische risotto, daar bedoel ik dan mee de risotto waaraan de Belg niet zal kunnen weerstaan want onze goddelijke grijze garnaal is er mee gemoeid.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met grijze garnalen en look

Fazant met vijgen en een aardappel-olijfpuree
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - fazant

Een recept uit Roussillon, een stad in 't zuiden van Frankrijk, waarbij typische streekingrediënten worden gebruikt : vijgen, look, olijfolie, rancio,...


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Fazant met vijgen en een aardappel-olijfpuree

Tarbot met champagne in papillot
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - vis

Een zeer delikate en fijne bereiding van zachte tarbotfilet met een julienne van groenten en een romige saus op basis van champagne !


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tarbot met champagne in papillot

Vlaamse karbonades met trappistenbier en rundswang
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - karbonades

Dit is mijn persoonlijke recept voor DE Vlaamse karbonades.

Het basisingrediënt is ongewijzigd: rundswang is een must voor deze schotel.

Mijn persoonlijke inbreng :  trappistenbier van Rochefort, jenever en een mergpijp.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vlaamse karbonades met trappistenbier en rundswang

Kip gemarineerd in Chimay Bleue trappistenbier
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - gevogelte

Het bier Chimay bleue heb ik leren appreciëren door mijn grootmoeder, groot amateur van trappistenbieren.  Op mijn beurt wil ik je dus laten kennis maken met de mogelijkheden van dit bier in de keuken.


[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kip gemarineerd in Chimay Bleue trappistenbier

Risotto met ricotta en spinazie
01 01 2003 - 00:05 - risotto - spinazie

Gebruik bij voorkeur ricotta gemaakt van schapenmelk. Zijn unieke smaak past perfekt bij de spinazie. Voor deze risotto is het ook van belang dat je de bouillon iets meer kruid dan anders. Let er wel op dat je maar weinig zout gebruikt.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met ricotta en spinazie

Gevulde kwartels op een bed van rode kool met kaneel en appels
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - kwartel

Ronde vlezige kwartels met een verrassende zoet-zout bereiding.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gevulde kwartels op een bed van rode kool met kaneel en appels

Vitello tonnato
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - kalf

Een interessante kombinatie voor dit traditionneel recept uit Piémonte : fijne schijfjes kalfsfilet in de oven, geserveerd met een koude saus op basis van tonijn, ansjovis en kappers.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vitello tonnato

Risotto met boleet en mascarpone
01 01 2003 - 00:05 - Hoofdschotel-risotto

Een schitterende risotto die elk feestmaal kan voorafgaan. U kan dit voorgerecht dan als volgt aankondigen :« Il risotto al mascarpone con il funghi porcini ».

Risotto met m'n favoriete paddestoel en een heerlijk romige mascarpone.


[9] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met boleet en mascarpone

Eendenborst met bosbessen
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - eend

Na de magret met vijgen en magret met sarawakpeper stel ik u nu voor: magret met bosbessen.

Hopelijk bevalt u dit ook.


[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenborst met bosbessen

Echte Belgische frieten
01 01 2003 - 00:05 - ftraditioneel - aardappelen

Waarom weerstaan !

Er is één geheim ingredient, je gebruikt ossewit als frituurvet.

Voor dit recept hebt ik me laten inspireren door Pierre Wynants, ex-chef van het nu 2 sterren restaurant "Comme Chez Soi" te Brussel.


[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Echte Belgische frieten

Pannenkoeken gevuld met tomaten en kaas
01 01 2003 - 00:05 - hofdgerecht- pannenkoek

Pannenkoeken gevuld met heerlijke tomaten en Italiaanse kaas, gegratineerd in de oven.


[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pannenkoeken gevuld met tomaten en kaas

Quiche met Mechelse asperges
01 01 2003 - 00:05 - quiche-asperges

Nog een recept om uit te proberen tijdens het seizoen van de witte asperges.

Een quiche waarin de fijne smaak van asperges goed tot z'n recht komt.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Quiche met Mechelse asperges

Tagliatelle met inktvisjes
01 01 2003 - 00:05 - pasta - inkvis

Deze pastaschotel doet mij zo weer belanden op een terras aan de Italiaanse Riviera. Verse pasta en fijne inktvisjes, een zonnig gerecht toch?!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tagliatelle met inktvisjes

Pasta met citroen
30 10 2008 - 12:55 - pasta - citroen

Zo eenvoudig : pasta met citroen. Zou je kunnen serveren bij vis?


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pasta met citroen

Risotto met pancetta en prei
01 01 2003 - 00:05 - risotto - pancetta

De perfekte combinatie :enkele sneden goudbruin, krokant gebakken pancetta en een risotto met prei.

Je kan in plaats van pancetta ook fijn gesneden spek gebruiken.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met pancetta en prei

Kalkoen gevuld met appelen en noten
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - kalkoen

Kalkoen is nog altijd zeer geliefd bij een kerstdiner. De vulling van appelen en noten zullen het vlees een zachte, sappige smaak geven.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalkoen gevuld met appelen en noten

Kalkoen met een vulling van kastanjes en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-kalkoen
Kalkoen met een kastanje-eendenlever vulling : dit is dus de klassieker voor een kerstdiner.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalkoen met een vulling van kastanjes en foie gras

Terrine van everzwijn en bospaddestoelen
01 01 2003 - 00:05 - terrine -everzwijn

Het sappige everzwijn met paddestoelen en hazelnoten, met deze heerlijke herfstprodukten kan je zo de herfst terug tevoorschijn toveren, het hele jaar door.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine van everzwijn en bospaddestoelen

Quiche met Maredsous
01 01 2003 - 00:05 - quiche- kaas

Een variant op de klassieke quiche Lorraine waaraan ik de kaas van de abdij van Maredsous hebt toegevoegd.

Je kan je wel inbeelden dat een abdijbier van Maredsous er ook goed zal bij smaken.


[8] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Quiche met Maredsous

Langoustine en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - langoustine foie gras
Zoals altijd is het succes van de bereiding zeer afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten. Wees dus kieskeurig wat betreft de langoustines, foie gras en bouillon.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Langoustine en foie gras

Rundergebraad met een truffel-wijnsaus
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel-rund

Dit is een recept met de beroemde Périgord-saus, het boegbeeld van de gastronomie uit Aquitanië, Zuidwest Frankrijk. Ontdaan van alle overbodige ingrediënten die er vaak worden aan toegevoegd. Een niet te missen recept.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rundergebraad met een truffel-wijnsaus

Bretoense poularde en kreeft
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht-kreeft

Een zeer geslaagde en verrassende stoofschotel : gevogelte met kreeft.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Bretoense poularde en kreeft

Lasagne met erwtjes en hesp uit Parma
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - lasagne

Een lenteschotel die pastaliefhebbers zeker zullen appreciëren. Lasagne waar jonge erwtjes, gerijpte ham, heerlijke groentjes en kruiden worden samengebracht.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Lasagne met erwtjes en hesp uit Parma

Zwarte pens en spruitjespuree
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - worst
Dit recept is m'n Achillespees. Stel je een donkere, koude winterdag voor en deze eenvoudige schotel  om je te verwarmen.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Zwarte pens en spruitjespuree

Everzwijnkoteletten met truffel, aardappelen en linzen van Puy
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - wild
Alle overweldigende smaken van het bos en de aarde samengebracht.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Everzwijnkoteletten met truffel, aardappelen en linzen van Puy

Risotto met venkel
01 01 2003 - 00:05 - risotto - venkel

Deze risotto met venkel kan je ook koud serveren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met venkel

Risotto met erwtjes en safraan
01 01 2003 - 00:05 - risotto - safraan
Risotto met het subtiele parfum van safraan.
[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met erwtjes en safraan

Risotto met pancetta,salie en parmezaanse kaas
01 01 2003 - 00:05 - risotto - pancetta

Deze risotto is zeer geschikt om gegrild rood vlees of gebraden kip te vergezellen. Typisch noord Italiaans recept met pancetta, salie en natuurlijk parmezaanse kaas.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met pancetta,salie en parmezaanse kaas

Kapoen gevuld met foie gras en vijgen
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - kapoen

Als het even kan, kies dan een "chapon de Bresse", sappig en smakelijk vlees gegarandeerd.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kapoen gevuld met foie gras en vijgen

Penne met mozzarella, citroen en basilicum
01 01 2003 - 00:05 - pasta-mozzarella

Een zeer licht en geparfumeerd recept voor pasta's. De echte mozzarella is gemaakt van buffelmelk, slachtoffer van haar eigen succes wordt ze nu ook met koeienmelk gemaakt. Het verschil is zeer goed merkbaar, verkies dus de mozzarella de bufflone (buffel).


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Penne <span class= met mozzarella, citroen en basilicum " />

Rundskarbonade met geuze
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - rund

Een stoofschotel waarbij je keuken zich zal vullen met de heerlijke geur van karbonade en geuze.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rundskarbonade met geuze

Carpaccio met gorgonzola en noten
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - carpaccio

Een klassiek voorgerecht in Italië, dat de verschillende texturen van de pikante gorgonzola, droge noten en zacht en sappig rundsvlees laat samensmelten.

Let erop dat je de eerste kwaliteitsvlees kiest!


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Carpaccio met gorgonzola en noten

Omelet met Mechelse asperges
01 01 2003 - 00:05 - hoofschotel - asperges
Profiteer tijdens het seizoen van de Mechelse asperges om naast de klassieker "Asperges op z'n Vlaams" ook dit recept eens uit te proberen. Recept dat ook 'n "Mechels omelet" heet.
[20] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Omelet met Mechelse asperges

Kalkoen met abrikozen en rozijnen
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-kalkoen

Gevulde kalkoen, een klassieker voor de feestdagen maar net iets origineler.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kalkoen met abrikozen en rozijnen

Pizza met aubergine
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - pizza

Een pizza met een zeer mediterraans tintje : eierplant, geitenkaas, tomaten en olijfolie .

De eieren die je er oplegt worden gebakken door de warmte van de pizza die net uit de oven komt.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Pizza met aubergine

Risotto met boter en verse salie
01 01 2003 - 00:05 - risotto- boter

Normaal gebruikt men boter en salie bij een pastaschotel, maar je zal zien dat de associatie met risotto ook zeer lekker is.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met boter en verse salie

Zeetong met kriek
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel-vis

De tongfilets in een lichte bouillon met kersenbier klaargemaakt en dan opgediend met een crèmige saus en aardappelkroketjes.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Zeetong met kriek

Eend gevuld met kastanjes en foie gras
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte- eend

Voor een intiem feestmaal kies je beter geen al te grote vogel, zo vermijd je de rest van de week de restjes te moeten eten.

De eend bereiden we op dezelfde manier als haar grotere zusters, in de oven met een kastanje-foie gras vulling.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eend gevuld met kastanjes en foie gras

Rundsfilet met truffel
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - rundvlees

en feestmaal van rund, foie gras en truffel. Bij deze rijkelijke bereiding kan je dooierzwammen, zuringpuree of een puree van aardpeer serveren.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Rundsfilet met truffel

Koude lasagne met asperges
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - lasagne
Een origineel idee om zomerse groenten te degusteren.
[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Koude lasagne met asperges

Geroosterde eendenborst met sarawakpeper
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-eend

Een vrij eenvoudige bereiding van eendenborst of magret met 't geparfumeerde sarawakpeper.


[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Geroosterde eendenborst met sarawakpeper

Kapoen met rozemarijn en een pannetje van paddestoelen en kastanjes
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - kapoen

Geroosterd gevogelte met paddestoelen, kastanjes en rozemarijn.

Aan tafel met vrienden en familie zie ik trouwens geen reden waarom je de kapoen niet met je vingers mag eten !?


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Kapoen met rozemarijn en een pannetje van paddestoelen en kastanjes

Stoofschotel van eendenlever, truffel en nieuwe groenten
01 01 2003 - 00:05 - foie gras- truffel

Dit is een snel klaar stoofschotel, simpel en toch bijzonder genoeg voor een feestmaal. Foie gras, truffel met nieuwe, frisse groentjes.


[24] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Stoofschotel van eendenlever, truffel en nieuwe groenten

Groentenpizza
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - pizza

Profiteer van het aanbod aan verse groenten tijdens de zomermaanden om deze pizza te bereiden. Granen, kaas en groenten kunnen doorgaan voor een volwaardige maaltijd toch !? En wie lust er nu geen pizza ?


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Groentenpizza

Risotto met schelvis en gepocheerde eieren
01 01 2003 - 00:05 - risotto - schelvis

Een gepocheerd ei maakt je risotto  net dat iets anders.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met schelvis en gepocheerde eieren

Risotto met asperges en bonen
01 01 2003 - 00:05 - risotto - asperges

Een risotto om bij wit vlees of vis te serveren. Een beetje tijd en aandacht zijn de enige vereisten om dit recept met succes te realiseren.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met asperges en bonen

Risotto met taleggio en salami
01 01 2003 - 00:05 - risotto - taleggio

Taleggio is een zachte kaas, vergelijkbaar met brie of camembert, uit het noorden van Italië. Wat de salami betreft kies je het best voor een relatief zachte salami zoals de Milanese.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met taleggio en salami

Risotto met courgettebloemen
01 01 2003 - 00:05 - risotto-courgette

Dit is een risotto met een zeer subtiel parfum : de geel-oranje bloemen van de courgette (eierplant).


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met courgettebloemen

Poularde in "croûte de sel"
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte-poularde

Kies gevogelte van goede kwaliteit, wikkel hem in zout, wacht, breek de zouten korst en het is klaar. Zo eenvoudig is dit recept.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Poularde in "croûte de sel"

Eendenlever in muscatwijn gemarineerd
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-eendenlever

Een geniaal recept als je een foie gras amateur bent. Je moet het recept wel 3 dagen op voorhand bereiden dus geduld is onontbeerlijk.


[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eendenlever in muscatwijn gemarineerd

Poularde met een vulling van pruimen en rozijnen
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - gevogelte

Pruimen en rozijnen worden vaak gebruikt bij gevogelte en zal dus zeker goed smaken bij het zachte, sappige vlees van een poularde.


[9] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Poularde met een vulling van pruimen en rozijnen

Risotto met krieken
01 01 2003 - 00:05 - risotto - krieken

Risotto met krieken in bladerdeeg.


[9] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met krieken

Risotto met morieljes
01 01 2003 - 00:05 - risotto-paddestoelen

De kleine bruine molrieljes, het frisse groen van de kervel en de parelmoerige glans van de ronde rijst : niet alleen een plezier voor het oog !


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met morieljes

Paling op z'n Italiaans
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - vis

Een fris en fruitig recept uit Latium. Gemarineerde paling op de barbecue, dit recept zullen de palingliefhebbers zoals de Belgen, weten appreciëren.


[0] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Paling op z'n Italiaans

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page