Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 21 oktober 2017  
Onthaal > Ingrediënten > Recepten met aardappelen
 

Recepten met aardappelen

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Tartiflette
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - kaas
Dit recept komt uit de Franse regio Savoie. Een hartige schotel waarmee de bergbewoners de winters doorkwamen en een afwisseling gaf voor kaasraclette en fondue.
[72] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Tartiflette

Gegratineerde aardappelen dauphinois
30 03 2008 - 22:58 - bijgerecht - aardappelen

Dit is het basisrecept van deze bereiding, zonder eieren noch kaas...

Deze schotel gaat wonderwel met een lamsbout. Een onvermijdelijke schotel tijdens de feestperiodes.


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegratineerde aardappelen dauphinois

Hammetje met prei-puree
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - varken

Hammetje en een prei-puree, waarvan je de groenten in de vleesbouillon hebt gekookt. Lekker toch!


[6] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Hammetje met prei-puree

Puree met grijze garnalen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen

Maak een eenvoudige puree en voeg er wat groentjes maar vooral grijze garnalen aan toe en je hebt een grandiose schotel. Ik ben een absolute fan van grijze garnalen.


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Puree met grijze garnalen

Stoofvlees met geuze en stoemp
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - rund
Een smakelijke manier om een goed stuk rood vlees te serveren. Rundsfilet met een puree en een heerlijke saus met geuze en groentjes.
[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Stoofvlees met geuze en stoemp

Fazant met vijgen en een aardappel-olijfpuree
01 01 2003 - 00:05 - gevogelte - fazant

Een recept uit Roussillon, een stad in 't zuiden van Frankrijk, waarbij typische streekingrediënten worden gebruikt : vijgen, look, olijfolie, rancio,...


[1] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Fazant met vijgen en een aardappel-olijfpuree

Echte Belgische frieten
01 01 2003 - 00:05 - ftraditioneel - aardappelen

Waarom weerstaan !

Er is één geheim ingredient, je gebruikt ossewit als frituurvet.

Voor dit recept hebt ik me laten inspireren door Pierre Wynants, ex-chef van het nu 2 sterren restaurant "Comme Chez Soi" te Brussel.


[11] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Echte Belgische frieten

Worteltjesstoemp
01 01 2003 - 00:05 - bijschotel - aardappelen

Stoemp oftewel puree op z'n Brussels, is een populair recept dat genereus geserveerd moet worden bij een gebraden worst.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Worteltjesstoemp

Zwarte pens en spruitjespuree
01 01 2003 - 00:05 - hoofdschotel - worst
Dit recept is m'n Achillespees. Stel je een donkere, koude winterdag voor en deze eenvoudige schotel  om je te verwarmen.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Zwarte pens en spruitjespuree

Everzwijnkoteletten met truffel, aardappelen en linzen van Puy
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - wild
Alle overweldigende smaken van het bos en de aarde samengebracht.
[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Everzwijnkoteletten met truffel, aardappelen en linzen van Puy

Gevulde aardappelen met foie gras
01 01 2003 - 00:05 - bijschotel - foie gras

Aardappelen ontbreken nooit op onze tafel. Deze bijzondere bereiding is zeer geslaagde bijschotel bij gegrild en rood vlees.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gevulde aardappelen met foie gras

Gnocchi met boleet
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-gnochi

Boleet is één van mijn favoriete paddestoelen Elk excuus is dus goed om deze te verwerken in een recept. Dit recept is gebaseerd op de klassieker "tagliatelle met boleet".

De pasta is dus vervangen door gnocchis, die gemaakt zijn van aardappelen.


[13] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gnocchi met boleet

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page