Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 27 mei 2018  
Onthaal > Ingrediënten > Recept eieren
 

Recept eieren

1 recepten vonden for een leeker moment
undefined

Crème brûlée de foie gras
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Een voorgerechtje dat je gemakkellijk op voorhand kan maken. Deze flan zal uw gasten zeker verrassen.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Crème brûlée de foie gras

Vlaamse asperges
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-asperges

 

Een vaandeldrager voor de Belgische keuken met één wonderlijk ingredient.

Je moet vooral tijdens het seizoen van midden mei tot midden juni, de godin van de asperges proeven : de Mechelse asperge.


[10] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Vlaamse asperges

Oesters met champagne
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -oesters

Warme oesters moet je echt eens geproefd hebben. je kan ze als aperitiefhapje of als voorgerecht serveren met natuurlijk een glas champagne.


[12] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Oesters met champagne

Italiaanse sabayon
01 01 2003 - 00:05 - dessert - sabayon

Een sabayon, niets meer niets minder dan eieren, suiker, witte wijn en vooral een goed geoefende pols!

 Als je 't volhoudt is een heerlijke, luchtige wolk van een dessert je beloning.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Italiaanse sabayon

Salade met eendenborst
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht-eend

Een gerecht dat je op menig menu tegenkomt, elk met z'n eigen recept. Aarzel dus niet om eigen ingrediënten toe te voegen aan deze salade met magret en kwarteleitjes.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Salade met eendenborst

Ravioli met ricotta
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - ravioli

De ricotta, marjolein en citroenschil geven aan deze ravioli een zeer zachte smaak. Typisch voor de gerechten uit Abruzzo waar de puristen enkel suiker en kaneel als smaakmakers gebruiken in deze bereiding.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Ravioli met ricotta

Gepocheerde eieren met grijze garnalen en prei
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen

Een geraffineerd voorgerecht waarin eieren, prei en grijze garnalen ,het kaviaar uit de Noordzee wat mij betreft, samen worden gebracht. Overgoten met een saus die alle smaken perfect aan elkaar verbindt.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gepocheerde eieren met grijze garnalen en prei

Foie gras in soesjes
01 01 2003 - 00:05 - hapje - foie gras

Een soesje gevuld met een mousse van foie gras, een aperitiefhapje dat wat werk vergt maar zeker de moeite loont.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Foie gras in soesjes

Quiche met Mechelse asperges
01 01 2003 - 00:05 - quiche-asperges

Nog een recept om uit te proberen tijdens het seizoen van de witte asperges.

Een quiche waarin de fijne smaak van asperges goed tot z'n recht komt.


[7] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Quiche met Mechelse asperges

Gegratineerde eieren met grijze garnalen en witbier
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht - garnalen
Een recept die de getuige op het huwelijk van Mademoiselle Beulemans, pareltje van het Brussels theater ons meegeeft. Een zeer geslaagd huwelijk tussen bier, grijze garnalen en eitjes.
[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Gegratineerde eieren met grijze garnalen en witbier

Terrine van Sint-Jakobsschelpen
01 01 2003 - 00:05 - terrine - Sint-Jakobsschelpen
Een grootse terrine, als voorgerecht bij een blauwe Bretoense kreeft. Het summum van een feestmaal....
[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine van Sint-Jakobsschelpen

Venitiaanse sabayon met aardbeien
01 01 2003 - 00:05 - dessert - sabayon

Heerlijke aardbeien bedekt onder een wolk van sabayon met Marsala bereidt.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Venitiaanse sabayon met aardbeien

Noors omelet
01 01 2003 - 00:05 - nagerecht - génoise

Het interessante aan dit dessert is het warm-koud effekt. Een cakebodem bedekt met roomijs en luchtig opgeklopte eieren met suiker. Het enige delikate aspect is dat je dit alles, dus ook het roomijs, in de oven zet en dat dus het bovenste meringuelaagje moet dichtschroeien en zo een isoleerlaag vormt voor de luchtige meringue en vooral het ijs eronder.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Noors omelet

Eitje met foie gras
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht -foie gras

Ideaal gerecht voor de brunch na de feesten om de restjes foie gras te verwerken. En nog een leuke verrassing voor eventuele gasten want het eitje verstopt de foie gras.


[3] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Eitje met foie gras

Chocoladecrème met een caramelsaus van balsamicoazijn
01 01 2003 - 00:05 - dessert - chocolade

Ja, het kan echt : balsamicoazijn verwerken in een dessert en met wat voor een resultaat !

Je chocoladecrème kan er alleen maar beter van worden.


[2] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Chocoladecrème met een caramelsaus van balsamicoazijn

Omelet met Mechelse asperges
01 01 2003 - 00:05 - hoofschotel - asperges
Profiteer tijdens het seizoen van de Mechelse asperges om naast de klassieker "Asperges op z'n Vlaams" ook dit recept eens uit te proberen. Recept dat ook 'n "Mechels omelet" heet.
[20] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Omelet met Mechelse asperges

Terrine met Sint Jakobsschelpen
01 01 2003 - 00:05 - voorgerecht- Jakobsschelpen

Een terrine met Jakobsschelpen : een grandioos begin voor je eindejaarsbanket.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Terrine met Sint Jakobsschelpen

Focaccia pasquale
01 01 2003 - 00:05 - dessert - citrusvruchten

« focaccia » was oorspronkelijk een eenvoudig brood dat mettertijd een echt feestelijk tintje heeft gekregen. Dit recept komt uit Venetië en Frioul in Italië. Pasen . Aan het eenvoudige basisrecept zijn er appelsien-en citroenschil toegevoegd.


[5] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Focaccia pasquale

Omelet met salami
01 01 2003 - 00:05 - hoofdgerecht - omelet
Een smakelijk omelet om een lunch of lichte maaltijd wat smaak te geven.
[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Omelet met salami

Risotto met schelvis en gepocheerde eieren
01 01 2003 - 00:05 - risotto - schelvis

Een gepocheerd ei maakt je risotto  net dat iets anders.


[4] commentaar(en) | recepten lezenkeuken recepten Risotto met schelvis en gepocheerde eieren

 

 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page