Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 30 juli 2014  
Onthaal > recepten Biefstuk met pepersaus en frietjes
 
15.10.2008 -hoofdschotel - biefstuk

Biefstuk met pepersaus en frietjes

« Een van de of misschien wel De lievelingschotel van de Belgen ! Biefstuk, goudgele, krokante frieten en een romige pepersaus. hoe wil je daar aan weerstaan. » 
Type hoofdschotel - rundsvlees - steak - biefstuk - peper - frieten
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 45 min – kooktijd : 10 min
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

  • 4  biefstukken van ongeveer 200 gr                    
  • 1 kg aardappelen (type bintje)
  • 4 eetlepels vermalen (niet te fijn) zwarte peper              
  • 20 gr zachte boter
  • 5 cl cognac
  • 4 eetlepels verse room                    
  • frituurolie
  • zout
  • zwarte peper

Gerei:                     
frituurpan               
keukenpapier

Bereiding

Bereiding van de frieten:

  • Schil de aardappen en spoel ze eventjes in koud water.
  • Snij de aardappelen in staafjes van 1cm dik
  • Dep ze droog met een keukenhanddoek of keukenpapier (je mag de frieten niet meer wassen !)
  • Eerste bak : verwarm het vet in een friteuse tot 16O°
  • Bak de frietjes een eerste maal gedurende 5 minuten.
  • Verwijder de frieten en laat ze uitlekken
  • Leg ze op keukenpapier en laat ze 30 minuten rusten
  • Tweede bak : verwarm het vet tot 180°
  • Bak de frieten totdat ze goudbruin zijn (ongeveer 1 1/2 minuut)
  • Verwijder de frieten en laat ze goed uitlekken.
  • Zout eventueel alvorens de frieten goed warm op te dienen.


Bereiding van het vlees:

  • Strooi de peper in een diep bord.
  • Besmeer het vlees met zachtgeworden boter en rol het vlees dan door de peper zodat alle zijde van de biefstuk bedekt (niet volledig bedekt natuurlijk) zijn met de peper.
  • Terwijl de frituurpan aan het opwarmen is bak je de biefstukken in een hete pan gedurende 2 à 3 minuten per zijde.
  • Aan het einde van de baktijd giet je er de cognac over en flambeer je de biefstukken eventjes.
  • Giet nadien de room in de pan en meng dit goed onder de saus.
  • Zet het vlees in een warme oven (100°) terwijl je de frieten afwerkt en roer regelmatig in de saus.


Presentatie:

  • Serveer de biefstukken overgoten met de saus en de goed warme frieten.
     

Andere Interessante recepten

Rundsvlees recepten

Recepten van belgische keuken (belgie)

Vos Commentaires

commentaire 02 04 2011 - 03:35 par marcel

ik heb recepten nodig van producten die veel in belgie worden gegeten .ik moet voorgerechten\amuses maken op zijn belgie,s
of kunt u mij wat belgiese site,s geven met recepten gr. marcel

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
Zie ook :
Recepten met bintje aardappelen  Recepten met bintje aardappelen
Recepten van belgische keuken (belgie)  Recepten van belgische keuken (belgie)
Steak recepten  Steak recepten
Recepten met frieten  Recepten met frieten
Recepten van hoofdgerechten  Recepten van hoofdgerechten
Recepten met peper  Recepten met peper
Rundsvlees recepten  Rundsvlees recepten
Traditionneel recepten  Traditionneel recepten
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page