Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Maandag 20 oktober 2014  
Onthaal > recepten Biefstuk met pepersaus en frietjes
 
15.10.2008 -hoofdschotel - biefstuk

Biefstuk met pepersaus en frietjes

« Een van de of misschien wel De lievelingschotel van de Belgen ! Biefstuk, goudgele, krokante frieten en een romige pepersaus. hoe wil je daar aan weerstaan. » 
Type hoofdschotel - rundsvlees - steak - biefstuk - peper - frieten
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 45 min – kooktijd : 10 min
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

  • 4  biefstukken van ongeveer 200 gr                    
  • 1 kg aardappelen (type bintje)
  • 4 eetlepels vermalen (niet te fijn) zwarte peper              
  • 20 gr zachte boter
  • 5 cl cognac
  • 4 eetlepels verse room                    
  • frituurolie
  • zout
  • zwarte peper

Gerei:                     
frituurpan               
keukenpapier

Bereiding

Bereiding van de frieten:

  • Schil de aardappen en spoel ze eventjes in koud water.
  • Snij de aardappelen in staafjes van 1cm dik
  • Dep ze droog met een keukenhanddoek of keukenpapier (je mag de frieten niet meer wassen !)
  • Eerste bak : verwarm het vet in een friteuse tot 16O°
  • Bak de frietjes een eerste maal gedurende 5 minuten.
  • Verwijder de frieten en laat ze uitlekken
  • Leg ze op keukenpapier en laat ze 30 minuten rusten
  • Tweede bak : verwarm het vet tot 180°
  • Bak de frieten totdat ze goudbruin zijn (ongeveer 1 1/2 minuut)
  • Verwijder de frieten en laat ze goed uitlekken.
  • Zout eventueel alvorens de frieten goed warm op te dienen.


Bereiding van het vlees:

  • Strooi de peper in een diep bord.
  • Besmeer het vlees met zachtgeworden boter en rol het vlees dan door de peper zodat alle zijde van de biefstuk bedekt (niet volledig bedekt natuurlijk) zijn met de peper.
  • Terwijl de frituurpan aan het opwarmen is bak je de biefstukken in een hete pan gedurende 2 à 3 minuten per zijde.
  • Aan het einde van de baktijd giet je er de cognac over en flambeer je de biefstukken eventjes.
  • Giet nadien de room in de pan en meng dit goed onder de saus.
  • Zet het vlees in een warme oven (100°) terwijl je de frieten afwerkt en roer regelmatig in de saus.


Presentatie:

  • Serveer de biefstukken overgoten met de saus en de goed warme frieten.
     

Andere Interessante recepten

Rundsvlees recepten

Recepten van belgische keuken (belgie)

Vos Commentaires

commentaire 02 04 2011 - 03:35 par marcel

ik heb recepten nodig van producten die veel in belgie worden gegeten .ik moet voorgerechten\amuses maken op zijn belgie,s
of kunt u mij wat belgiese site,s geven met recepten gr. marcel

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page