Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Poularde met een vulling van pruimen en rozijnen
 
01.01.2003 -hoofdgerecht - gevogelte

Poularde met een vulling van pruimen en rozijnen

« 

Pruimen en rozijnen worden vaak gebruikt bij gevogelte en zal dus zeker goed smaken bij het zachte, sappige vlees van een poularde.

 » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - gevogelte - poularde - gedroogd fruit - pruimen - cider

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 1 U 30
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 4 personen

1 poularde (een kip of haan met een gewicht van meer dan 1,2 kg)
12 ontpitte pruimen
1 eetlepel witte rozijnen
25 cl cider brut
2,5 cl eau de vie (alcohol)
75 gr gehakt
25 gr broodkruimels
10 cl melk
50 cl bouillon van gevogelte
50 gr boter
zout van Guérande
Peper

Bereiding

  • Snij de pruimen in twee.
  • Week de rozijnen in de eau de vie en de pruimen in de cider gedurende 2 u.
  • Week het brood in melk en.
  • Laat het brood en de pruimen dan uitlekken.

 

Bereiding van de vulling :

  • Hak de lever, maag en hart van de poularde fijn.
  • In een kom meng je deze lever,maag, hart met het gehakt, het brood, de helft van de uitgelekte pruimen en de rozijnen met hun eau de vie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng al deze ingrediënten goed dooreen.

Bereiding van de poularde :

  • Vul de poularde met de vulling en naai de poularde dicht.
  • Smelt boter in een grote kookpot en laat de poularde hierin bruinen op een zacht vuur. Let erop dat de boter niet verbrandt.
  • Giet de bouillon over de poularde, zet het deksel op de pot en laat dit 1u30 op een gemiddeld vuur bakken. Overgiet de poularde regelmatig met de saus in de pot en draai de poularde enkele keren om zodat ze overal evengoed gebakken is.
  • Leg de pruimen in de pot 20 minuten vòòr het einde van de baktjid.
  • Haal de poularde uit de pot en laat de saus inkoken.
  • Snij de poularde in stukken.
  • Op een verwarmde schotel leg jein 't midden de pruimen en de vulling en schik de stukken gevogelte errond.
  • Serveer de saus apart.


Suggesties

Traditiegetrouw worden er kastanjes geserveerd bij dit recept. Je kookt de kastanjes apart en leg ze dan in de saus die je dan laat inkoken.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page