Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Gebakken tong met mosterd en spinazie
 
01.01.2003 -vis-tong

Gebakken tong met mosterd en spinazie

« 

Dit is een recept uit Zeebrugge aan de Belgische Noordzee . De originaliteit ligt erin dat de gebakken vis gekombineerd is met een saus op basis van vleesnat en mosterd. Je presenteert de vis op ee bedje van jonge spinazie. Je zal ontdekken dat dit een zeer lekker alternatief is voor de traditionele gebakken tong.

 » 
Type

hoofdschotel - vis - tong - spinazie - mosterd - vleesnat

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd : 15 mn – kooktijd : 12 à 15 mn
Oorsprong België-Noordzee -Zeebrugge
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 6 personen :

  • 3 grote zeetongen (vraag aan je visboer om de tongen te fileren)
  • 400 gr jonge spinazie
  • 2 dl vleesnat (ingredienten en bereiding volgen hieronder)
  • 150 gr boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen look
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels mosterd op traditionele wijze (met zaadjes)


Ingredienten voor het vleesnat/ bouillon :

  • 200 gr gehakt rundvlees
  • 50 cl water
  • 1 wortel (in schijfjes gesneden)
  • 1 teentje look
  • 1 takje tijm
  • 1 selderijstengel, in schijfjes gesneden
  • een beetje fijngehakte peterselie
  • 1 fijngehakte ajuin
  • zout
  • zwarte peper

Bereiding

 

  • Bereiding van de bouillon :
  • Zet het gehakt en alle andere ingredienten in een kookpot op een middelmatig vuur gedurende 20 minuten.
  • Zeef de jus en zet ze dan even opzij.
  • Bereiding van de vis en de spinazie :
  • Snij de 12 filets in de lengte in twee. Zo bekom je 24 stukken en kan je er 4 per bord serveren.
  • Verwijder de steeltjes en was de spinazie.
  • Laat 50 gr boter samen met de olijfolie smelten in een hete pan. Voeg er de spinazie en de versnipperde look aan toe en bak dit gedurende 2 à 3 minuten.
  • Blijf de spinazie en look omroeren gedurende de baktijd en zet ze dan opzij.
  • Verwarm 100 gr boter en een beetje olijfolie in een pan en bak de filets goudbruin (3 minuten per zijde).
  • Leg ze op een keukenpapier en bewaar ze warm (bedek ze vb met aluminiumfolie)
  • Ontvet de pan, giet er de bouillon in en breng deze aan de kook.
  • Meng er de mosterd onder en laat inkoken tot 1/3 ervan is verdampt.
  • Haal de pan van het vuur en klop er nu boter onder totdat je een smeuïge saus bekomt.
  • Presentatie :
  • Schik in het midden van een verwarmd bord 2 à 3 eetlepels spinazie.
  • Schik hierrond 4 filets en overgiet ze met de saus.

Suggesties


  • een trukje om te vermijden dat de visfilets krullen tijdens het bakken: maak een kleine inkeping aan beide uiteinden .
  • Een gekookte aardappel past goed bij deze bereiding.
  • Je kan ook wat zeekraal aan de spinazie toevoegen.
Vos Commentaires

commentaire 24 04 2011 - 15:13 par leo thijs

dit is een echt feestgerecht

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page