Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 19 Februari 2017  
Onthaal > recepten Witloofsoep met grijze garnalen
 
02.11.2008 -soep - witloof

Witloofsoep met grijze garnalen

« 

Een recept gebaseerd op de klassieke ajuinensoep maar dan met grijze garnalen en witloof.

 » 
Type

soep - voorgerecht - witloof - garnalen - grijze garnalen - kaas

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd

bereiding :10 minuten - kooktijd 35 minuten

Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 4 personen:

8 stronkjes witloof

200 gr gepelde, grijze garnalen

1,25 liter bouillon van gevogelte

100 gr boter

4 sneden witbrood
100 gr mimolette of belegen gouda
4 takjes verse koriander

nootmukaat

peper en zout

Bereiding

 

  • Reinig en spoel het witloof. Snij het voetje eraf en snij het harde deel aan de voet er kegelvormig uit.Snij de witloof in grove stukken.
  • Verwijder de steeltjes van de koriander en hak de blaadjes fijn.
  • Laat de boter smelten in een kookpot op een gemiddeld vuur.
  • Voeg er het witloof aan toe en laat dit 5 minuten stoven.
  • Voeg er de bouillon aan toe en rasp er gul nootmuskaat over.
  • Op een gemiddelde vuur laten staan gedurende 30 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Toast het brood, strooi er dan de geraspte mimolette over en gratineer de boterhammen 5 minuten onder de ovengrill op 250°.
  • Dien de soep op in een diep bord of kommetje. Verdeel de garnalen over de kommetjes, doe er een beetje fijngehakte koriander bij.
  • Leg over elk kommetje een gegrilde boterham.
Vos Commentaires

commentaire 27 07 2010 - 21:41 par Luigi Il Gambero [ site ]

Win een diner voor twee in een sterrenrestaurant!

Deze zomer staat het Nederlands Visbureau weer helemaal in het teken van een nieuwe, superleuke kookwedstrijd met de grijze garnaal! Van 1 juli tot 31 augustus dagen we je uit een creatief recept te bedenken met als thema ‘internationaal met de grijze garnaal’. Tijd zat dus om ook op je vakantiebestemming een vleugje inspiratie op te doen!

Op het prijzenmenu: een “diner voor twee” in één van de 12 toprestaurants, waarde: van 140 tot 520 euro! Laat deze unieke kans niet liggen en rep je naar www.grijzegarnaal.be, want daar vind je alles wat je weten moet!

We kijken alvast uit naar jouw inzending!

Groetjes
Luigi

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page