Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 21 Februari 2018  
Onthaal > recepten Dame blanche met sabayon
 
01.01.2003 -dessert- chocolde

Dame blanche met sabayon

« 

Waarom niet twee grandiose desserten samenbrengen in één?

Voor de sabayon heb je een goed geoefende arm nodig maar Dame Blanche is geduldig, laat je dus niet afschrikken en begin er maar aan.

 » 
Type dessert - nagerecht - roomijs - chocolade - sabayon
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 15 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen

4 bolletjes vanilleijs

80 gr pure chocolade

20 gr boter

10 cl witte wijn

75 gr poedersuiker

3 eierdooiers

Bereiding

  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in een kom die je in een warmwaterbad op een zacht vuur plaatst. Smelt de chocolade.
  • Plaats een kom in een warmwaterbad op 60 à 70° en klop hierin de dooiers met de suiker en witte wijn goed op gedurende 10 à 15 minuten.
  • De mix moet aan de klopper blijven plakken en dan langzaamaan terug in de kom lopen in één sliert.
  • Leg één bol ijs in een lang glas.
  • Giet hierover wat chocolade en bedek alles met de sabayon.

Suggesties

Je kan de sabayon nog verrijken door een klein beetje rum of cointreau aan toe te voegen.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page