Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 19 augustus 2018  
Onthaal > recepten Chocolademacarons met truffel
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Chocolademacarons met truffel

« 

Amandelkoekjes met echte truffel, een originele afsluiter voor de feestmaaltijden.

 » 
Type koekjes - dessert - nagerecht - vieruurtje - macaron - truffel - chocolade
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding 30 min - kooktijd 12 min - rusttijd 24 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

220 gr eiwitten (een tiental eieren)

75 gr fijne kristalsuiker

250 gr amandelpoeder

400 gr poedersuiker

40 gr cacaopoeder

100 gr pure chocolade (minstens 75% cacao)

75 gr scheproom

75 gr zwarte truffel

gerei :

bakpapier

grote bakplaat

spuitzak

elektrische klopper

plastieken spatel

vershoudfolie

Bereiding

Macaron :

  • Verwarm de oven op 180°.
  • Bedek de bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eiwitten met de suiker stijf.
  • Meng de amandelpoeder met de cacaopoeder en poedersuiker.
  • Meng dit poeder dan geleidelijk aan met de eiwitten. Gebruik hiervoor de plastieken spatel. Meng totdat je een homogene mix hebt.
  • Vul een spuitzak met deze mix.
  • Spuit kleine porties (2 à 3 cm) op de bakplaat en laat voldoende afstnad tussen de porties.
  • Zet de bakplaat gedurende 10 minuten in de oven.
  • Haal de plaat dan uit de oven en laat ze afkoelen.

Truffelganache:

  • Schil de truffel en hak 4/5 van de truffels zeer fijn. En 1/5 snij je in fijne reepjes.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Breng de room aan de kook op een zeer zacht vuur en voeg er de chocolade aan toe. Meng dit grondig dooreen. Als je een homogene ganache hebt haal de pot vna het vuur en laat je dit afkoelen.
  • Zodra afgekoeld maar nog niet gestold, doe je er de fijngesneden truffel bij.

afwerking :

  • Snij de macarons in de lengte in twee. Open de macaron, smeer er een koffielepel truffelganache op en sluit de macaron.
  • Leg de macarons in een schotel en dek deze af met vershoudfolie.
  • Zet de schotel gedurende 24 uur in de koelkast alvorens de macarons te degusteren.

Wijn

Likeur of koffie.
Vos Commentaires

commentaire 05 03 2009 - 21:06 par luna

goed voor m'n werkstuk!!

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page