Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Spekulaas (Belgisch koekje)
 
01.04.2008 -koeken - spekulaas

Spekulaas (Belgisch koekje)

« Een Belgische specialiteit om fier op te zijn. Heerlijk om een speculaas onder te dompelen in een kop koffie !!  » 
Type Koeken - dessert - cassonade - bruine suiker - kruiden - kaneel - gember - anijs - kruidnagel
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 10 minuten - 12 uur rusttijd - 10 minuten kooktijd
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Bereiding

  • Giet de suiker, kaneel en kruidenmix in een grote kom.
  • Meng hieronder de zachte boter en het ei tot je een homogeen deeg bekomt.
  • Zeef de bloem.
  • Voeg de bloem en het zout geleidelijk toe aan het deeg.
  • Vergeet tenslotte niet het gist.
  • Kneed dit zeer goed door elkaar en plaats de kom dan gedurende 12 uur in de koelkast.
  • Deel het deeg in 3.
  • Rol een portie uit met een deegrol tot een dikte van 3-4 mm.
  • Je kan hieruit de vormpjes snijden die je wilt.
  • Schik de koekjes op een ovenlade die je ofwel met bakpapier bedekte ofwel beboterde.
  • Plaats ze gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven (180/200°).
  • Laat ze afkoelen en bewaar ze in een blikken doos.

Suggesties

Dit is natuurlijk een recept waar vele varianten mogelijk zijn. Je kan er vb. een glaasje cognac, amandelschijfjes, kleine stukjes suiker, aan toe voegen.

Ik ben zelf nieuwsgierig om dit recept eens te proberen met een Indische kruidenmengeling, Garam Massala genaamd.

Dit recept kan naast een heerlijke koffie ook gebruikt worden voor het bereiden van taarten, speculaasijs, tiramisu.

Wat dacht u van deze, schijven van ganzenlever (foie gras) bestrooien met spekulaaskruimels en dan bakken !

Andere Interessante recepten

Biscuiterie Dandoy is een referentie wat betreft spekulaas.

Een ambachtelijke familiebedrijf waar u vele specialiteiten kan vinden zoals amandelkoekjes, makarons, zandkoekjes, pain à la Grecque, ...

Biscuiterie Dandoy , sedert 1829

Biscuiteriedandoy.be

Vos Commentaires

commentaire 01 03 2009 - 05:34 par Lieve

Speculaas is het juiste Nederlandse woord en speculoos is wat heel wat Vlamingen zeggen, maar het is ook in Vlaanderen niet het juiste woord. Standaard Nederlands is speculaas, zowel in Nederland als in Belgie.

commentaire 17 01 2009 - 01:03 par hennie

ik ben op zoek naar een recept van speculoospasta .Kan iemand mij hierbij helpen ?

commentaire 14 10 2008 - 22:06 par Janet

Speculaas is Nederlands. Speculoos is Belgisch. Er zit verchil in, weet niet precies wat maar de kruiden verschillen.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page