Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 01 november 2014  
Onthaal > recepten Tiramisu
 
26.03.2008 -dessert - mascarpone

Tiramisu

« Een heerlijke klassieker uit Italïe. Zeer gemakkelijk te bereiden en 't smaakt iedereen.  » 
Type Dessert - nagerecht - tiramisu - mascarpone - koffie - marsala - lange vingers
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 15 minuten bereiding en 4uur rusttijd
Oorsprong Italië - Venetïe
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Voor 6 personen

Bereiding

  • Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten.
  • Meng de suikers geleidelijk met de eierdooiers totdat je een homogeen en schuimig mengsel hebt. Voeg hier dan de mascarponekaas aan toe.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mengsel.
  • Meng de koffie en de marsala in een diep bord en dompel de lange vingers hier eventjes in onder. Zorg ervoor dat de koekjes niet volledig doordrenkt zijn.
  • Bedek de bodem van een schotel (ovenschotel of cakevorm) met lange vingers.
  • Overgiet dit met een laagje mascarpone-eimengsel en bedek die dan opnieuw met een laag lange vingers.
  • Wissel zo de lagen af en eindig met een laag koekjes.
  • Laat de schotel 4uur opstijven in de koelkast.
  • Versier de schotel met chocoladepoeder net voor het opdienen.
Vos Commentaires

commentaire 27 06 2012 - 16:21 par Hanne

Ben 13 en heb de tiramisu al 2 keer gemaakt. Hij is supperlekker!! Ik gebruik wel maar 3 eitjes, aangezien iedereen op de site de tiramisu anders te loperig vindt. Smakelijk!!

commentaire 24 10 2011 - 21:04 par guillaume bouchez

super lekker al een stuk of 7 8 keer gemaakt en altijd succes e zeker een keer maken en proeven natuurlijk. juist 3 eitjes is genoeg ze anders is het veel te loperig!!!!!!!!!!!groetjesxxxx;)

commentaire 07 08 2011 - 13:25 par loretta

ik heb juist deze recept geprobeerd en vind het iets te loperig ,denk dat 3 eieren genoeg was ,,????? een beetje minder suiker en 3 eieren in de plaats is beter en amaretto natuurlijk :)groetjes

commentaire 05 07 2011 - 13:34 par philippe Winker

De excacte verhouding is
500 gram Mascarpone
100 gram suiker
4 eieren.

commentaire 13 04 2011 - 17:46 par lien

Het recept is niet in orde:
- te veel eieren voor de mascarpone
- dus ofwel een ei minder, ofwel 100gr meer mascarpone.

commentaire 23 10 2010 - 17:07 par nathalie

Dit recept werkt maar al te goed heb het zelf al verschillende keren geprobeerd en telkens perfect gelukt :) alleen doe ik iets minder eieren erin aangezien ik 1 keer een te loperig mengsel had maar voor de rest werkt het geweldig :) ^^

commentaire 01 10 2010 - 17:11 par Dirk

Hallo,

dit is verre van een simpel gerecht als je hem goed wil maken. Het is me nog maar 2 keer gelukt om hem super luchtig te maken. Wanneer hij luchtig is, is hij ook op zijn best.

Ik zou eerder 2 tot 3 eieren nemen en minder suiker (50 gr kristalsuiker). Als je hem redelijk straf wil, zou ik ook cognac samen met Amaretto nemen. Een scheutje mengen met de mascarpone en ook de lange vingers indompelen langs één kant met cognac en Amaretto.

Véél succes!

commentaire 04 09 2010 - 10:00 par zeroual

ik vind het een heel lekker recept mijn kinderen zijn daaar gek op en gemakkelijk voor te bereidenmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

commentaire 31 12 2009 - 00:07 par Gianni

Persoonlijk vind ik het ook beter om de amaretto bij het mengel te gieten, proef je het beter :).
Toen ik nog op het school zat heb ik na de schooluren en in het weekend 3jaar gewerkt in een italiaans restuarant als afwasser en ben ik zo mee het eten beginnen mee te bereide dus ik heb het van de grootmeesters geleerd :D.
Op een gegeven moment stond ik mee te koken tussen de koks, heb er echt heel wat ervaring op gedaan en ben ik echt blij om.

Groetjes Gianni

commentaire 30 12 2009 - 19:18 par Pieter [ site ]

Persoonlijk vind ik het lekkerder om de amaretto niet bij de koffie te doen, maar dierect mengen met de mascarpone.

Voor een stevigere bodem kan je de onderste laag koekjes gewoon laten, zonder ze in koffie te dompelen

commentaire 30 11 2009 - 15:41 par rob [ site ]

tof

commentaire 02 11 2009 - 20:29 par Evelyne

Het recept is echt super!
Ik ben er dol op!

commentaire 30 06 2009 - 20:44 par Kimberly

heey,

ik heb het gerecht leren maken op school
en ik heb het al super veel gemaakt
het is gewoon super lekker
mijn zusje wou niet eens proeven omdat ze wist dat er alcohol in zit.
En dan heb ik haar es wijs gemaakt dat er geen in zit en toen at ze het op XD
dan zei ik haar dat er wel in zit en ze keek nog al. Maar nu eet ze het tenminste :P
Dus mensen proef eerst vooraleer je zegt dat het er vies uit ziet ;) groe(n)tjes Kimmytjehh!!!

commentaire 16 05 2009 - 19:44 par noor

zeer lekker een super goed recept
hanne

commentaire 12 04 2009 - 03:23 par Tonie [ site ]

Ik maak hem zelf altijd zonder alcohol!
je moet gewoon géén alcohol toevoegen, dan is hij even lekker, en volgens mijn zus zelfs nog béter!

Xxx Tonie

commentaire 08 04 2009 - 17:52 par Evelien [ site ]

kan je de tiramisu alcoholvij bereiden ?

commentaire 24 12 2008 - 21:55 par Toniie

heey noémie, als je dat zonder wilt maken, vervang je toch gewoon de chocoladepoeder door iets anders bv: amandelsnippers. je kan kiezen he!


greetz, tonie

commentaire 04 10 2008 - 17:02 par Noémie

hebben jullie misschien ook een tiramisu zonder chocolade of poeder?
want, ik ben 12 jaar en wil mijn mama verassen met tiramisu zonder chocolade want, dat lust zij helemaal niet
alvast bedankt!
Noémie

commentaire 26 08 2008 - 03:23 par Oris Juliette

kan niet printen

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page