Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Tiramisu uit Venetïe
 
01.01.2003 -Dessert - mascarpone

Tiramisu uit Venetïe

« Het oorspronkelijk recept van dit "wereldberoemd" dessert. Eén van de grote successen uit de Italiaanse keuken. » 
Type Dessert - tiramisu - mascarpone - lange vingers - marsala - kersen - koffie - sinaasappel
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 30 minuten bereiding en 6u rusttijd
Oorsprong Italië - Venetïe
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

Bereiding

Voorbereiding van de mascarpone

  • Meng de eierdooiers in een kom en voeg hier geleidelijk de suiker aan toe totdat je een homogeen mengsel, zonder klonters bekomt.
  • Voeg hieraan toe : de oploskoffie, de mascarpone en sinaasappelschil en blijven mengen tot je een lichte, romige massa hebt.

Voorbereiding van de koekjes

  • Giet de koffie en amaretto in een diep bord.
  • Dompel de lange vingers hierin onder maar zorg ervoor dat ze niet volledig doordrenkt worden.

Bereiding

  • Bedek de bodem van een schotel met de lange vingers en bedek dit met een laagje mascarpone. Wissel zo de lagen af en eindig met een laag mascarpone.
  • Plaats de schotel in de koelkast gedurende 6 u.


Presentatie

  • Giet in een bord een beetje Engelse saus, leg hierop uw tiramisu, bestrooi met chocoladepoeder en decoreer tenslotte met enkele kersen op likeur.

Suggesties

Er bestaan vele varianten van de tiramisu, wees creatief. Dit recept gaat bijvoorbeeld zeer goed samen met rode vruchten.

Zorg er alleen voor dat de romige, smeuïge consistentie behouden blijft, meng dus vb geen chocoladeschilfers onder de mascarpone.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page