Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 21 Februari 2018  
Onthaal > recepten Granité van chocolade
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Granité van chocolade

« 

Je hebt geen ijsmachine of turbine nodig om dit recept te realiseren.

Een recept dat uit 't ijsjesland bij uitstek komt en waarbij alles rond chocolade draait.

 » 
Type Dessert - sorbet - granité - chocolade - cacao
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 15 minuten - 5 uur diepvries
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen:


4 kopjes water
½ kopje suiker
1 kop cacaopoeder

Bereiding

  • Verwarm het water op een zacht vuur, voeg er de suiker en cacao aan toe.
  • Meng dit totdat het lichtjes begint te koken en je een homogeen mengsel hebt.
  • laten afkoelen.
  • Giet dit in een ondiepe schotel en bedek deze met plastiekfolie.
  • Zet de schotel in de diepvries gedurende 1 uur.
  • Haal de schotel uit de diepvries en ga met een vork door het mengsel (niet mengen noch opkloppen) zodat de ijskristallen die zich ondertussen gevormd hebt verbrokkelen.
  • Zet de schotel terug in de diepvries en herhaal dit proces nog 6 maal om de 20 minuten.
  • Serveer met een blaadje verse munt als versiering.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page