Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Maandag 21 mei 2018  
Onthaal > recepten Kruidige fruitsalade met chocolade
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Kruidige fruitsalade met chocolade

« 

Fruitsalade, kruiden en pure chocolade : dit is een 'gezond' dessert waarin zoet en zuur, zachte en krachtige smaken elkaar vinden.

 » 
Type dessert- nagerecht - fruit - citrusvruchten - kruiden - chocolade
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 40 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

150 gr pure chocolade (minstens 70% cacao)

85 gr fijne kristalsuiker

1 verse ananas

6 appelsienen

2 pompelmoezen

2 rijpe mango's

1/2 papaya (of 1/4 meloen)

2 niet al te rijpe bananen

2 golden appels

4 eieren

25 cl room

25 cl melk

1 vanilleboon (in de lengte in twee snijden)

1 kaneelstokje

3 kruidnagels

3 gr geraspte nootmuskaat

enkele verse muntblaadjes

Bereiding

fruitsalade :

  • Schil de ananas, mango's, papaya's, appelen en bananen en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Was 2 appelsienen en 2 pompelmoezen en schil de pel dun. Hou deze bij voor de versiering.
  • Verwijder de rest van de schil van de appelsienen en pompelmoezen en snij het vruchtvlees in partjes.
  • Pers de resterende 4 appelsienen uit en breng de helft van dit sap aan de kook met 1 eetlepels suiker.
  • Doe er de kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en vanilleboon bij. Zet het vuur af en laat deze siroop afkoelen.
  • Eens afgekoeld giet je het resterende sap bij en meng.
  • Zeef de siroop en giet dit over de fruitsalade.
  • Zet de salade minstens 30 minuten in de koelkast.

 

chocoladecrème:

  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Verwarm de melk met de room. Zodra het kookpunt is bereikt haal je de pot vna het vuur.
  • Scheid de eiwitten van de dooiers.
  • Klop de dooiers met 70 gr suiker goed los totdat je een bleke, schuimende mix hebt. Giet er dan de warme melk-room bij en meng dit goed.
  • Verwarm dit op een zacht vuur en roer er voordurend in.
  • Eens opgewarmd giet je dit geleidelijk bij de chocolade en roer totdat je een homogene mix hebt.
  • Laat die dan afkoelen en verdeel over individuele kommetjes. Zet dit gedurende minstens 1 uur in de koelkast.

Afwerking:

  • Verdeel de fruitsalade over de kommetjes en versier met een beetje appelsien-pompelmoesschil en enkele muntblaadjes.

Suggesties

Je kan ook enkele rode vruchten ter versiering gebruiken zoals aardbeien, frambozen of ontpitte kersen.
Vos Commentaires

commentaire 27 12 2009 - 01:29 par sax odette

het veel kleine mandarijnen hebt u een idee

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page