Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Maandag 21 mei 2018  
Onthaal > recepten Chocoladetruffels met koffie
 
01.01.2003 -desert - chocolade

Chocoladetruffels met koffie

« 

Heb je een excuus nodig ? Je kan chocoladetruffels gebruiken om je kerstboom mee te versieren.

Je kan ze bij de pousse-café serveren met een bruine rum, of een glaasje wijn zoals Banyuls, Maury of Rivesaltes.

 » 
Type dessert - vieruurtje - lekkernij - chocolade - koffie -cacao
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 30 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor ongeveer 30 truffels

300 gr pure chocolade (minstens 75% cacao)

5 cl straffe koffie

Cacaopoeder

2 eierdooiers

25 gr poedersuiker

75 gr boter

kubebpeper

Bereiding

  • Hak de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de koffie op een zeer zacht vuur en leg er de chocolade in . Zodra de chocolade volledig gesmolten is doe je er de boter en suiker bij. Goed mengen.
  • Giet de mix in een kom, voeg er de dooiers en 1 eetlepel cacaopoeder bij.
  • Roer totdat je een homogeen mengsel hebt. Kruid met kubebpeper.
  • Zet de kom gedurende minstens 1 uur in de koelkast.
  • Strooi cacaopoeder in een bord.
  • Haal de kom uit de koelkast, lepel er de chocolade uit met één koffielepel per truffel.
  • Rol elke portie tot een truffel en rol elke truffel in de cacao.

Suggesties

Enkele varianten :

een beetje rum, marsala of koffielikeur toevoegen aan de chocolade

geraspte kokosnoot of chocoladeschilfers in plaats van het cacaopoeder

één hazelnoot of amandel in elke truffel

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page