Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 19 Februari 2017  
Onthaal > recepten Chocoladetaart met appelsien
 
30.11.2008 -dessert - chocolade

Chocoladetaart met appelsien

« 

Chocolade en sinaasappelen is zo'n geslaagde combinatie dat 't ondertussen een klassieker is geworden, denk maar aan de "orangetten".

 » 
Type

dessert - nagerecht - feestgerecht - patisserie - taart - chocolade - appelsien - chocoladetaart

Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding 20 min - kooktijd 35 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

6 personen :


gerei ;

  • springvorm van ongeveer 25 cm diameter

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°.
  • Beboter de springvorm een beetje.
  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in een kom die je in een warmwaterbad op een zacht vuur plaatst. Smelt de chocolade. Roer de chocolade zachtjes om met een spatel.
  • Voeg er dan geleidelijk aan de boter aan toe en blijf roeren totdat je een glad, homogeen mengsel hebt.
  • Verwijder de kom van het vuur. Roer er nu de suiker, bloem en één voor één de eieren onder.
  • Giet dit mengsel in de vorm en plaats deze in de oven op 150° gedurende ongeveer 35 minuten.
  • Laat de taart eerst enkele minuten afkoelen alvorens hem op te dienen.

Suggesties

Koele slagroom, spekulaas of petits-beurre

Andere Interessante recepten

Recepten met chocolade

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page