Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 21 Februari 2018  
Onthaal > recepten Chocolade-frambozentaartjes
 
01.01.2003 -dessert- chocolade

Chocolade-frambozentaartjes

« 

Chocolade en frambozen : ze zien elkaar zo graag ...

 » 
Type dessert - nagerecht - patisserie - taart - chocolade - ganache - frambozen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd

bereiding 45 min - kooktijd 25 min

deeg 1 dag op voorhand beginnen bereiding 15 min

koeltijd minstens 4 uur

Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 8 taartjes :

300 gr deeg (zie details hieronder)

250 gr frambozen

poedersuiker

ganache:

225 gr pure chocolade (minstens 60% cacao)

75 gr kristalsuiker

1 ei

3 eierdooiers

150 gr gesmolten boter

deeg :

1/8 vanilleboon

75 gr zachte boter

45 gr poedersuiker

125 gr gezeefde bloem

mespuntje zout

1 ei

15 gr amandelpoeder

gerei :

8 taartvormpjes van 8 cm diameter

bakpapier

Bereiding

bereiding van het deeg : minstens 4 uur op voorhand maken :

  • Snij de vanilleboon in de lengte in twee en schraap binnenin leeg.
  • Snij de boter in kleine stukken.
  • Meng de suiker met de vanille.
  • Strooi bloem en zout over een werkblad.
  • Kneed hierop en met de handen de bloem en boter tot je een homogene deeg hebt.
  • Maak een putje in het midden van het deeg en breek hierin het ei, strooi de suiker en amandelpoeder hierover. Meng dit met het deeg maar zonder te hard te kneden.
  • Maak een bol van het deeg en wikkel de bol in vershoudfolie.
  • Leg het deeg gedurende minstens 4 uur in de koelkast.

Taartjes :

  • Verwarm de oven op 180°.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm en snij er 8 cirkels van 8 cm diameter uit. Je kan hiervoor de taartvormpjes gebruiken.
  • Beboter de vormpjes en leg er de deegcirkels in.
  • Zet de vormpjes gedurende 15 minuten in de oven.

Ganache:

  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in een kom die je in een warmwaterbad op een zacht vuur plaatst. Smelt de chocolade.
  • In een kom klop je het ei met de eierdooiers en de suiker goed los.
  • Meng er dan de gesmolten boter en chocolade onder. Goed roeren.

afwerking:

  • Ontvorm de taartjes en leg ze op een bakplaat. Leg op elk taartje 5 verse frambozen. Bedek deze met de ganache. Zet de taartjes in de oven gedurende 8 minuten op 180°.
  • Leg de taartjes op individuele bordjes, versier ze met nog 2 à 3 verse frambozen en strooi er poedersuiker over.
  • De taartjes lauw opdienen.
Vos Commentaires

commentaire 09 02 2010 - 20:41 par robin

lijkt me erg lekker

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page