Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 21 Februari 2018  
Onthaal > recepten Chocolade-frambozencappuccino
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Chocolade-frambozencappuccino

« 

We blijven aan het thema chocolade en frambozen werken omdat ze gewoonweg zo goed samengaan.

 » 
Type dessert - nagerecht - chocolade - room - frambozen
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 15 min - kooktijd 5 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

20 cl room

200 gr frambozen

Cacaopoeder

 

chocoladesaus :

15cl room

15cl volle melk

200 gr pure chocolade (min 70% cacao)

 

Bereiding

  • Zet een kom gedurende 15 minuten in de diepvries.
  • Meng 15 cl room met 15 cl melk en breng dit aan de kook.
  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in een kom die je in een warmwaterbad op een zacht vuur plaatst. Smelt de chocolade.
  • Eens de chocolade is gesmolten haal je de kom uit het warmwaterbad en meng je de melk-room met de chocolade.
  • Opkloppen totdat een homogene, soepele mix hebt.
  • Laat het dan afkoelen.
  • Haal de kom uit de diepvries en klop hierin 20 cl room tot slagroom.
  • Verdeel de frambozen over 4 tassen. Plet ze een klein beetje met een vork. Giet er de chocoladesaus over en een lepel slagroom.
  • Strooi er tenslotte de cacaopoeder over.

Onmiddellijk opdienen.

Wijn

Muscat de Rivesaltes
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page