Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Vitello tonnato
 
01.01.2003 -hoofdgerecht - kalf

Vitello tonnato

« 

Een interessante kombinatie voor dit traditionneel recept uit Piémonte : fijne schijfjes kalfsfilet in de oven, geserveerd met een koude saus op basis van tonijn, ansjovis en kappers.

 » 
Type voorgerecht - hoofdschotel - kalfsvlees - tonijn - ansjovis - kappers - balsamicoazijn
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 30 min – kooktijd : 3 min
Oorsprong Piémonte - Italie
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 2 personen :

100 gr kalfsfilet (vraag aan uw beenhouwer de filet in zeer fijne schijven te snijden)
140 gr tonijn in olijfolie (goed laten uitlekken)
15 cl olijfolie
2 eierdooiers
1 eetlepel mosterd
3 ansjovissen in olijfolie (goed laten uitlekken)
1 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepel fijngehakte, verse bieslook
3 koffielepels kappers
fijn zout
zwarte peper


gerei :

ovenschotel
elektrische mixer of keukenrobot
een keukenborsteltje

Bereiding

bereiding van het vlees :
  • Verwarm de oven op 200°.
  • Schik de fijngesneden kalfsfilet in een licht ingevette ovenschotel.
  • Besmeer het vlees met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Plaats de schotel 3 à 5 minuten in de oven.
  • Haal de schotel dan uit de oven en zet deze, terwijl je de saus maakt even, weg van het vuur, opzij.

bereiding van de saus :

  • Mix de eierdooiers met de mosterd, tonijn, ansjovissen, balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie.
  • Kruid met peper en zout.

presentatie :

  • Schik de kalfsfilet in het midden van elk bord, giet er wat saus over en bestrooi met de fijngesneden bieslook en kappers.
  • Koud opdienen.

Suggesties

In kleinere porties kan je deze bereiding ook als voorgerecht serveren.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page