Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Risotto met pancetta,salie en parmezaanse kaas
 
01.01.2003 -risotto - pancetta

Risotto met pancetta,salie en parmezaanse kaas

« 

Deze risotto is zeer geschikt om gegrild rood vlees of gebraden kip te vergezellen. Typisch noord Italiaans recept met pancetta, salie en natuurlijk parmezaanse kaas.

 » 
Type

voorgerecht - hoofdgerecht - rijst - risotto - pancetta - salie

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 30 min – kooktijd : 35 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 4 personen :

300 gr Carnaroli of arborio rijst (ronde rijst)
150 gr pancetta, in kleine blokjes gesneden
6 blaadjes salie, versnipperd
100 gr geraspte parmezaanse kaas
2 kleine ajuinen (of 8 sjalotten) gepeld en fijngesneden
125 gr zachte boter
1,5 liter bouillon van gevogelte
zeezout en zwarte peper

Bereiding

  • Laat 100 gr boter smelten in een grote pot op een gemiddeld vuur en bak de ajuin en de pancetta gedurende 5 minuten.
  • Verwarm de bouillon in een aparte kookpot op een zacht vuur.
  • Voeg de rijst bij de ajuin-pancetta en verwarm de rijst gedurende enkele minuten tot die een parelmoerige kleur heeft.
  • Zet het vuur op een lage stand.
  • Giet er nu 3 opscheplepels bouillon bij en blijf voordurend roeren.
  • Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen voeg er je opnieuw een grote lepel bouillon aan toe. Blijven roeren.
  • Herhaal deze handeling totdat de rijst gekookt is (ongeveer 15 minuten).
  • De rijst is klaar als hij al dente, dus nog een klein beetje krokant is.Hij moet smelten in de mond maar het binnenste van de rijst moet nog krokant zijn.
  • Zodra de rijst klaar is kruid met peper en zout.
  • Haal de risotto van het vuur, zet 't deksel op de pot en laat de risotto 3 à 4 minuten rusten.

Suggesties

Je kan eventueel gebakken spekjes toevoegen aan de ingrediënten als je deze risotto als hoofdgerecht wil serveren.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page