Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Bolognese saus
 
01.01.2003 -saus-gehakt

Bolognese saus

« 

Dit is het basisrecept van een wereldwijd gekende klassieker. Deze bolognese saus kan bij allerlei pastagerechten worden geserveerd. Een eenvoudige saus, rijk aan vlees.

 » 
Type

saus - gehakt - rund - varken - lever van gevogelte - tomaten -traditioneel recept

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 25 min – kooktijd : 30 min
Oorsprong Bologna - Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 4 à 6 personen :

200 gr rundsgehakt
150 gr varkensgehakt
100 gr fijngehakte levertjes van gevogelte
300 gr tomatencoulis
1 wortel
½ ajuin
1 stengel selder
30 gr zachte boter
peper en zout

Bereiding

 

  • Laat wat boter smelten in een grote pot op een zacht vuur.
  • Doe er de fijngehakte groenten bij en laat deze, al roerend, enkele minuten bakken.
  • Voeg er dan het gehakt aan toe en laat dit een tiental minuten op een gemiddeld vuur bakken. Blijf roeren.
  • Tenslotte giet je de tomatencoulis erbij.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat de saus nog 15 à 20 minuten sudderen op een zacht vuur en roer er regelmatig in.


Presentatie :

  • Serveer pasta in een diep bord en overgiet deze met enkele lepels saus.

Suggesties

Deze saus kan geserveerd worden met alle soorten pasta, ook verse pasta en lasagna.

Als je deze saus wil serveren met groene pasta (met spinazie) kan je er wat room of bechamel aan toevoegen op het einde van de bereiding.

Strooi wat geraspte pecorino of parmezaanse kaas over de saus.

Er gaat geen week voorbij dat ik geen bolognese spaghetti eet, ik voeg al eens paprika, basilicum of origano toe als ingredient. Experimenteer zelf ook maar een beetje.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page