Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Italiaanse sabayon
 
01.01.2003 -dessert - sabayon

Italiaanse sabayon

« 

Een sabayon, niets meer niets minder dan eieren, suiker, witte wijn en vooral een goed geoefende pols!

 Als je 't volhoudt is een heerlijke, luchtige wolk van een dessert je beloning.

 » 
Type dessert - nagerecht - sabayon - witte wijn
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 15 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 4 personen:


4 eierdooiers
25 cl zachte witte wijn
75 gr poedersuiker

Bereiding

  • Meng de eierdooiers met de suiker en witte wijn in een kom.
  • Zet deze kom in een warmwaterbad (bain marie) aan 60-70°.
  • Klop dit mengsel op gedurende 10 à 15 minuten totdat het licht en luchtig is. Niet laten koken!
  • De sabayon is klaar als hij aan de klopper blijft hangen en dan pas traag in een straal terugvalt in de kom.
  • Lauw serveren in grote, bolle glazen.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page