Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Panna cotta met een coulis van aardbeien en kardemom
 
01.01.2003 -dessert - panna cotta

Panna cotta met een coulis van aardbeien en kardemom

« 

Opnieuw een klassieker uit de Italiaanse keuken. Licht en geparfumeerd. Vandaag stel ik u een panna cotta met aardbeien en de koningin van alle kruiden, kardemom voor.

 » 
Type dessert - aardbeien - panna cotta - kardemom - scheproom - coulis
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 10 minuten - kooktijd : 5 minuten - koeltijd : 3 uur in de koelkast
Oorsprong talië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

Panna cotta


500 gr  scheproom               
80 gr  kristalsuiker                
1 vanilleboon
3 blaadjes gelatine


Coulis


250 gr aardbeien

250 gr kristalsuiker

250 gr water
4  bolletjes kardemom 

    
Decoratie


200 gr aardbeien
verse muntblaadjes

Bereiding

bereiding van de ingredienten :

  • Was de aardbeien en verwijder 't steeltje.
  • Week de blaadjes gelatine in een diep bord gevuld met koud water.
  • Snij de vanilleboon in de lengte in twee.
  • Was de verse munt, droog ze af met keukenpapier en dompel ze dan even in de suiker. Leg de blaadjes dan op een plat bord en zet dit in de koelkast.


bereiding :

  • Meng de room met de vanilleboon en de suiker en breng dit aan de kook.
  • Als het kookpunt is bereikt verminder je 't vuur en laat de pot nog 5 minuten op het vuur staan.
  • Verwijder ze dan van het vuur en haal de vanilleboon eruit.
  • Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp ze uit. Meng ze nu onder de room en suiker totdat ze volledig zijn gesmolten.
  • Giet de panna cotta nu in een kom of in individuele kommetjes en zet deze in de koelkast gedurende 2 à 3 uur.
  • Op een zacht vuur maak je een siroop van water, suiker en kardemom.
  • Doe er de aardbeien bij en laat dit 5 minuten koken. Mix en laat de coulis dan afkoelen.
  • Ontvorm de panna cotta op een bordje, giet de coulis er rond en versier met enkele blaadjes munt.

Suggesties


t

Wijn

moelleux
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page