Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Lasagne met erwtjes en hesp uit Parma
 
01.01.2003 -hoofdgerecht - lasagne

Lasagne met erwtjes en hesp uit Parma

« 

Een lenteschotel die pastaliefhebbers zeker zullen appreciëren. Lasagne waar jonge erwtjes, gerijpte ham, heerlijke groentjes en kruiden worden samengebracht.

 » 
Type

hoofdgerecht - lasagne - erwten - hesp - parmaham - rundsgehakt - kruiden

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 40 mn – kooktijd : ongeveer 2 u
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

400 gr verse lasagne
200 gr erwten
150 gr parmezaanse kaas
3 eetlepels zonnebloemolie
20 gr zachte boter
zout
zwarte peper


Ingrediënten van de vulling:

400 gr rundsgehakt
50 gr Parmaham (in stukjes gesneden)
10 cl rode wijn
10 cl rundsbouillon

4 eetlepels olijfolie
1 ajuin
1 teen look
1 wortel
1 stengel selder
100 gr Parijse paddestoelen
500 gr  verse tomatenpulp
1 mespuntje origano in poeder
1 mespuntje tijm in poeder
1 mespuntje geraspte nootmuskaat
1 koffielepel kristalsuiker
zwarte peper en zout


béchamelsaus:

50 cl volle melk
30 gr bloem
30 gr zachte boter
geraspte nootmuskaat
zwarte peper en zout

Bereiding

bereiding van de vulling:

  • Was de selder en schil de wortel. Pel de ajuin en de look. Reinig de paddestoelen.
  • Hak al deze groenten fijn.
  • Verwarm olijfolie in een gietijzer kookpot op een gemiddeld vuur. Zodra de olie warm is voeg je er het gehakt en de hesp aan toe. Laten braden gedurende 10 minuten en regelmatig omroeren.
  • Doe er dan de groenten bij en laat dit opnieuw 10 minuten bakken. Regelmatig omroeren.
  • Giet er dan de rode wijn bij en laat die een beetje verdampen.
  • Doe de tomatenpulp, bouillon en kruiden in de pot.
  • Kruid met peper, zout, suiker en nootmuskaat.
  • Goed mengen, zet het deksel op de pot en laat deze 45 minuten op een laag vuur staan.
  • Haal het deksel van de pot na 45 minuten en laat de pot dan nog eens 15 minuten op het vuur staan.
  • Kook ondertussen de erwten in 10 cl licht gezouten water, gedurende 5 à 6 minuten.
  • Laat de erwten goed uitlekken en gooi ze dus 'n 10-tal minuten voor 't einde pas in de pot bij de andere ingrediënten.

Verwijder de kookpot van het vuur en nu...

bereiding van de béchamelsaus :

  • Laat 30 gr boter smelten op een laag vuur. Voeg er geleidelijk de bloem aan toe en blijf roeren gedurende 2 à 3 minuten.
  • Giet er nu 50 cl melk bij, blijf goed roeren, verhoog de temperatuur en breng aan de kook gedurende 1 minuutje.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

koken van de lasagne :

  • Breng 3l licht gezouten water aan de kook.
  • Giet er een beetje olijfolie bij en gooi er dan één voor één de lasagna-bladen bij.
  • Zorg ervoor dat ze niet aan elkaar gaan plakken tijdens het koken.
  • Spoel ze heel eventjes onder koud water en laat ze uitlekken op een propere keukendoek. Leg ze niet op elkaar.


afwerking :

  • verwarm de oven op 210°
  • Beboter een ovenschaal
  • Begin met een vel lasagne. Smeer hierover het vlees en de groenten en dat bedek je met een fijn laagje bechamelsaus.
  • Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn.
  • Eindig steeds met een vel lasagne en een dun laagje bechamelsaus.
  • Strooi de parmezaanse kaas over de lasagna en zet deze gedurende 20 minuten in de oven.
  • onmiddellijk serveren.

Suggesties

Je kan de erwten vervangen door jonge spinaziescheuten of prinsessenbonen (sperziebonen).

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page