Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Koude soep van gerookte zalm, groene asperges en bloemkool
 
01.01.2003 -soep - zalm

Koude soep van gerookte zalm, groene asperges en bloemkool

« 

Een fris en licht gerecht, meer dan alleen maar soep. Ontdek zelf maar.

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - soep - vis - zalm - asperges -bloemkool

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 10 min – kooktijd : 15 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :


200 gr gerookte zalm
1 bloemkool van ongeveer 500 gr
50 cl bouillon van gevogelte
25 cl room
12 groene asperges

enkele blaadjes kervel

nootmuskaat

zwarte peper en zout

Bereiding

  • Snij de voet van de bloemkool en bewaar hem.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze in koud water.
  • Giet de bouillon in een pot en breng aan de kook.
  • Zodra de bouillon kookt voeg je er de bloemkool aan toe (niet de voet).
  • Lat dit op een gemiddeld vuur koken gedurende 15 minuten.
  • Mix de soep met een staafmixer.
  • Laat de soep wat afkoelen en meng er de licht opgeklopte room onder.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Bewaar de soep op een koele plaats.
  • Pel de bloemkoolvoet en snij hem met de hulp van een mandoline in zeer fijne schijven.
  • Breng licht gezouten water aan de kook en blancheer de bloemkoolschijven gedurende 30 seconden.
  • Kook de groene asperges gedurende 5 à 6 minuten in licht gezouten water.
  • Snij de zalm in fijne reepjes.
  • Neem diepe borden en plaats hierin een inox cirkel van 4 cm diameter. Vul deze met de gerookte zalmreepjes en daarop de geblancheerde bloemkoolschijfjes.
  • Verwijder de inox cirkel en lepel nu de koude soep in de borden.
  • Versier met enkele groene aspergepunten en enkele plukjes kervel.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page