Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Terrine van everzwijn en bospaddestoelen
 
01.01.2003 -terrine -everzwijn

Terrine van everzwijn en bospaddestoelen

« 

Het sappige everzwijn met paddestoelen en hazelnoten, met deze heerlijke herfstprodukten kan je zo de herfst terug tevoorschijn toveren, het hele jaar door.

 » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - terrine - wild - everzwijn - paddestoelen

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 40 min - kooktijd : 2 u 30
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 8 bokalen van 250 gr :

500 gr ontbeend hammetje van everzwijn

250 gr keelspek

200 gr varkenslever
200 gr crépine
300 gr spek
1 spekzwoerd (in 8 stukken gesneden, ter grootte van de diameter van de bokalen)
200 gr bospaddestoelen (boleet, chantarel , ..)
200 gr hazelnoten
3 sjalotten
3 gr 4 kruiden (peper, nootmuskaat, kaneel,kruidnagel)
1 koffielepel tijm
1 tuiltje platte peterselie
10 cl rode wijn
1 glas cognac
10 jeneverbessen
2 koffielepel arachideolie
1 koffielepel bouillon van gevogelte
20 gr boter
1 koffielepel zonnebloemolie

2 laurierbladen (in vier stukjes)

20 gr zout
5 gr witte peper

Bereiding

Dag voordien :

  • Snij het everzwijnvlees in grove stukken en marineer het vlees gedurende 12 uur, in de rode wijn met 2 eetlepels armagnac, 2 eetlepels arachideolie, 10 jeneverbessen.

De dag zelf :

  • Laat het everzwijnvlees uitlekken.
  • Snij het andere vlees in stukken en mix alle vlees dan fijn.
  • Versnipper een laurierblad.
  • Pel en hak de sjalotten fijn.
  • Borstel de paddestoelen.
  • Hak de hazelnoten in stukjes.
  • Was en hak de peterselie fijn.
  • Was de bokalen met kokend water.
  • Stoof de sjalotten en paddestoelen in boter en olie.
  • Haal er dan de paddestoelen uit en giet de bouillon en 2 glazen water in de pan.
  • Breng de saus aan de kook en laat de helft ervan verdampen.
  • In een kom meng je het gemalen vlees met de paddestoelen,peterselie, tijm, 4 kruiden, hazelnoten, peper, zout.
  • Als je dit alles goed gemengd hebt giet je er de bouillon en de cognac bij. Meng opnieuw.
  • Leg een laagje zwoerd in elke bokaal.
  • Vul de bokalen tot op 2 cm van de boord en leg een stukje laurierblad er bovenop.
  • Sluit de bokalen hermetisch en stereliseer ze gedurende 2 uur op 100°.
  • Laat de bokalen afkoelen en bewaar ze op een donkere, droge plaats.
  • Minstens 3 weken wachten alvorens te openen.

 

Suggesties

Serveer met een marmelade van bosbessen of een kweeperenpasta.

Wijn

Bordeaux Supérieur « Cuvée Renaissance » Château Lagarette 1999
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page