Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Fazant met vijgen en een aardappel-olijfpuree
 
01.01.2003 -gevogelte - fazant

Fazant met vijgen en een aardappel-olijfpuree

« 

Een recept uit Roussillon, een stad in 't zuiden van Frankrijk, waarbij typische streekingrediënten worden gebruikt : vijgen, look, olijfolie, rancio,...

 » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - gevogelte - fazant - vijgen - puree - olijven - wijn

Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding : 50 min - kooktijd: fazant : 20 min en puree : 25 min
Oorsprong Frankrijk - Roussillon
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

1 fazant
250 gr gedroogde vijgen
1 dikke snee hesp (in twee gesneden)
1 stuk selder
1 wortel
1 grote ajuin
1 bol look
1 kruidentuil: tijm, peterselie, laurier
25 cl rancio of Banyuls wijn
olijfolie
peper en zout


puree :

1 kg aardappelen , soort : bintje
50 gr ontpitte zwarte olijven
1 groot glas olijfolie
3 bladen laurier
Tijm
½ teentje look
peper en zout

Bereiding

fazant :

  • Week de vijgen gedurende enkele uren in de wijn.
  • Snij de fazant in twee.
  • Schil de ajuin en wortel en snij ze fijn.
  • Was de selder en snij ze fijn.
  • Bak de fazant goudbruin in olijfolie in een gietijzeren kookpot.
  • Doe er de look, ajuin, wortel, selder, kruidentuiltje en hesp bij.
  • Deglaceer met de wijn en vijgen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Zet het deksel op de pot en laat dit 20 minuten sudderen op een gemiddeld vuur.

Puree:

  • Schil de aardappelen.Kook de aardappelen in ruim water gedurende 25 minuten. Voeg tijm en laurier toe aan het water.
  • Laat de aardappelen uitlekken en stamp ze fijn.
  • Mix de olijven met de look en olijfolie.
  • Meng dit goed onder de aardappelen.
  • Kruid met peper en zout.

Suggesties

Je kan dit gerecht ook bereiden met eend in plaats van fazant .

Wijn

Côte du Roussillon, een rode wijn Clos des Anges.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page