Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Tarbot met champagne in papillot
 
01.01.2003 -hoofdgerecht - vis

Tarbot met champagne in papillot

« 

Een zeer delikate en fijne bereiding van zachte tarbotfilet met een julienne van groenten en een romige saus op basis van champagne !

 » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - vis - tarbot - champagne - groentenjulienne

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd

bereiding : 30 min – kooktijd : 15 min

Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

1 tarbot van ongeveer 1,5 kg: vraag aan uw visboer de tarbot te filleren en 12 gelijke filets er uit te snijden

groentenjulienne :

2 wortelen
1 knolselder
1 kleine raap
1 stuk preiwit
80 gr prinsessenbonen

saus :

2 sjalotten
20 cl champagne brut
20 cl crème fraîche
120 gr boter
zout en zwarte peper

Cayennepeper

Bereiding

Papillotten :

  • Was de prinsessenbonen en snij ze in de lengte in twee.
  • Was en/of schil alle andere  groenten en snij ze in julienne (kleine gelijkmatige staafjes).
  • Smelt 20 gr boter op een zacht vuur en fruit er de groenten in gedurende 5 minuten.
  • Kruid met peper en zout, laat de groenten dan uitlekken en bewaar het kookvocht.
  • Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
  • Smelt 10 gr boter op een zacht vuur en stoof de sjalotten glazig gedurende 2 à 3 minuten.
  • Deglaceer de pan met champagne en het kookvocht van de groenten. Laat de helft verdampen en roer regelmatig.
  • Verwarm de oven op 210°.
  • Je hebt dus 6 stukken aluminiumfolie nodig. Zorg ervoor dat ze groot genoeg zijn om er telkens 2 stukken tarbot op te leggen en dat je ze volledig kan sluiten zonder dat je de vis plet.
  • Leg 2 stukken tarobt in het midden van elk aluminiumfolie, kruid met peper en zout.
  • Een mespuntje cayennepeper en één à twee eetlepels groentenjulienne. Sluit de papillote door de boorden op elkaar dicht te plooien en zorg ervoor dat er binnenin nog ruimte is, de folie dus niet platdrukken op de vis en groenten.
  • Leg de papillotten op de grill in het midden van de oven en laat ze gedurende 7 minuten bakken.

Saus :

  • Giet de room bij de saus van de groentenjulienne en meng dit goed dooreen.
  • Breng de sus aan de kook, verminder het vuur zodra het kookpunt is bereikt en voeg er de resterende boter aan toe.
  • Klop de saus op en kruid met peper en zout.

Presentatie:

  • Verwarm de borden.
  • Giet een beetje saus in elk bord en schik daarop de inhoud van de papillot.

Suggesties

Ter versiering kan je wat plukjes dille op elk bord leggen.

Wat sommige amateurs ook zullen appreciëren is een potje mosterd van Meaux op tafel.

Pour décorer votre préparation, déposez quelques pluches d’aneth sur les filets de turbot dans chaque assiette au moment de servir.

Et pour les amateurs d’aromates et de condiments, présentez ce plat accompagné de moutarde de Meaux proposée séparément.

Vos Commentaires

commentaire 02 02 2010 - 22:04 par Valerie voor Canvas

Ook chefs Laurent en Vincent Folmer serveren in hun sterrenrestaurant Couvert Couvert in Heverlee tarbot. Dat laten ze vanavond zien in het programma 'In de keuken' op Canvas. De chefs maken er 'Wilde tarbot met kreukeltjes, garnalen en algen' klaar. Actrice Els Dottermans zal proberen te bewijzen dat je het gerecht als amateurkok ook prima kan klaarmaken. Het recept en de bijhorende videofragmenten kan je later deze week terugvinden op canvas.be/indekeuken. 'In de keuken' kan je elke dinsdag om 20.40u op Canvas bekijken.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page