Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Tagliatelle met truffel en foie gras
 
01.01.2003 -pasta - foie gras

Tagliatelle met truffel en foie gras

« 

Als je echt van truffel wil genieten hou het dan simpel. Pasta is een prima geleider voor de krachtige smaak van truffel.

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - pasta - tagliatelle - truffel - eendenlever - ganzenlever - foie gras - Armagnac

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 20 min -  rusttijd 1 nacht
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Als voorgerecht voor 4 personen :

350 gr verse tagliatelle (als je dit als hoofdgerecht maakt neem dan 500 gr)
150 gr rauwe foie gras (eenden- of ganzenlever )in heel fijne snippers gesneden
60 gr zwarte truffel uit Périgord (Frankrijk ) of 30 gr witte truffel uit Alba (Italië)
30 cl room
15 cl kalfsbouillon
extra vierge olijfolie
2 cl Armagnac
grof zeezout en peper

Bereiding

dag voordien :

  • Giet de room in een kom.
  • Snij de truffel in fijne schijfjes en voeg deze toe aan de room. Laat dit 12 à 24 uur marineren.

dag zelf :

  • Laat de truffel uitlekken.
  • Breng de kalfsbouillon aan de kook op een gemiddeld vuur.
  • Flambeer de armagnac en giet die dan bij de kalfsbouillon.
  • Voeg er de room aan toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg er 20 gr van de fijngesneden lever aan toe en laat dit gedurende 10 minuten op een zacht vuur intrekken.

Tagliatelle :

  • Kook de tagliatelle gedurende 2 à 3 minuten in kokend water.
  • Laat de pasta uitlekken en giet er een beetje olijfolie over.

Presentatie :

  • Verdeel de pasta over 4 borden. Giet er wat saus over.
  • Strooi er de fijnensneden truffel en lever over.
  • Eindig met een beetje grof zout en dien onmiddellijk op.

Suggesties

Je kan er wat fijngehakte platte peterselie of bieslook aan toevoegen.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page