Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Kersttaart uit Elzas
 
01.01.2003 -dessert- konfijt

Kersttaart uit Elzas

« 

Een typische taart uit Elzas gemaakt met gekonfijte citrusvruchten, rozijnen en amandelen.

 » 
Type

dessert -nagerecht -feestgerecht - taart - patisserie - gedroogde, gekonfijte vruchten

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 20 minuten - rusttijd 2 u - kooktijd : 45 minuten
Oorsprong Frankrijk - Elzas
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

8-10 personen :

500 gr bloem
250 gr boter
140 cl melk
4 zakjes vanillesuiker
1 ei
50 gr gekonfijte appelsienschil
50 g gekonfijte cédratschil
1 onbespoten citroenschil
200 gr amandelen
125 gr gedroogde rozijnen
½ koffielepel fijn zout
½ koffielepel kaneel
40 gr gist
1 eetlepel rum

Bereiding

 

  • Hak de amandelen in stukjes. Week de rozijnen in de rum.
  • Verwarm de melk een klein beetje.
  • Snij de schillen in fijne stukjes.
  • Verwarm een terrine even in de oven.
  • Haal de terrine uit de oven en doe er de bloem in. Maak een putje in de bloem en doe daarin de melk, ei, boter, suiker, kaneel, zout, gist en citroenschil.
  • Meng al deze ingrediënten.
  • Voeg er de geweekte rozijnen en amandelstukjes aan toe. Kneed dit deeg totdat ze soepel en luchtig is.
  • Leg het deeg in de terrine en bedek deze met een doek en laat het deeg 2 uur rusten op kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven 200° (T7).
  • Strooi bloem op een werkplaat en spreid er het deeg over. Besmeer de helft van het deeg met koud water en plooi de andere helft er bovenop.
  • Bestrooi de ovenbakplaat of een cakevorm met bloem en boter en leg er het deeg in.
  • Laat de taart 30 à 45 minuten in de oven bakken totdat ze goudbruin is.
  • Bestrijk de taart met boter en strooi er poedersuiker over.

Wijn

Banyuls Domaine Madeloc "Cirera" 2003
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page