Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Kalfszwezerik en truffel in bladerdeeg
 
01.01.2003 -feuillete de ris de veau aux truffes

Kalfszwezerik en truffel in bladerdeeg

« 

Kies hele verse zwezerikken en als je niet zelf je bladerdeeg maakt,bestel hem dan bij je bakker , het zal je bereiding ten goede komen.

 » 
Type

voorgerecht- feestgerecht - zwezerik - kalfszwezerik - truffel - bladerdeeg

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 15 min - kooktijd : 40 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

3 verse kalfszwezerikken
1 truffel of 3 cl truffeljus
2 dl room
700 gr bladerdeeg
3 wortelen
1 stengel selder
2 ajuinen
1 takje tijm
1 laurierblad

1 eierdooier
fijn zout
vers gemalen Vietnamese peper

Bereiding

  • Was de groenten en snij ze in stukjes.
  • Breng 1 liter lichtgezouten water aan de kook. Doe er de groenten en kruiden in en kook dit zachtjes gedurende 20 minuten.
  • Verwarm de oven op 180° (thermostaat 6).
  • Rol het deeg uit en snij er 6 cirkels uit
  • Pocheer de zwezerik in de bouillon gedurende 10 minuten en laat ze dan afkoelen in de bouillon .
  • Dep de zwezerikken droog en verwijder dan de buitenste vliezen en de eventuele harde stukjes kraakbeen.
  • Laat de room met de reepjes truffel erin, aandikken in een klein pannetje. Kruid met peper en zout.
  • Laat afkoelen.
  • Snij de zwezerik in stukjes en leg ze in het midden van de deegcirkels.
  • Druppel er de room-truffel saus over. Sluit de deegcirkels door ze dubbel te vouwen en de randen goed op elkaar aan de drukken.
  • Borstel eigeel over het deeg.
  • Zet ze in de oven gedurende 20 minuten.
  • Onmiddellijk opdienen.

Wijn

Bâtard-Montrachet Domaine Pierre Morey 2002
Vos Commentaires

commentaire 27 05 2011 - 19:46 par Marcel Van giel

Ooit, lang geleden was ik uitgenodigd in een "beter" restaurant en we hadden daar collectief zwezerik en croute gekozen.
In de korst proefde ik iets nogal sterk maar smakkelijk.
Ik vroeg daarom aan de kelner: Mijnheer wat zijn die "zwarte dingskes"?
Het antwoord kwam, met grote verontwaardiging: Mijnheer, die "zwarte dingkes" zijn truffels.
Ik durf dit nooit meer vragen.
Groeten.
Marcel

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page