Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Exotische kerstbuche
 
01.01.2003 -dessert - vruchten

Exotische kerstbuche

« 

Een fris, kleurig en exotische afsluiter voor een kerstdiner.

 » 
Type

Dessert - nagerecht - patisserie - feestgerecht - exotische vruchten - biscuit - siroop

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 1 u - kooktijd ; 15 minuten - rusttijd : 8 à 12 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

4 personen

Biscuit
50 gr bloem
50 gr suiker
2 eieren
1 mespuntje zoethout (réglisse) in poeder


Crème
15 cl volle melk
35 gr fijne kristalsuiker
15 gr maïzena
10 gr boter
2 eierdooiers
1 eetlepel rum
150 gr exotische vruchten (mango, papaya, ananas)


Siroop
10 cl water
1 eetlepel rum
25 gr fijne kristalsuiker


Versiering
2 eetlepels geraspte kokosnoot
2 eetlepels amandelen in schijfjes

Bereiding

  • Verwarm de oven op 210° (T 7)
  • Leg bakpapier op een ovenplaat.
  • Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de eierdooiers met suiker totdat je een bleke mengeling hebt. Meng er het zoethoutpoeder en de bloem onder.
  • Klop de eiwitten stijf en meng ze dan voorzichtig met de eierdooiers-suiker.
  • Giet dit in de ovenplaat. Strijk het deeg gelijk met een spatel en zet de plaat in de oven gedurende 10 minuten.
  • Haal het deeg uit de oven en draai hem om op een vochtige handdoek. Verwijder het bakpapier en rol de handdoek (met het deeg erin) op.
  • Laat dit afkoelen terwijl je de crème maakt.

Siroop :

  • Breng water aan de kook en gooi er de suiker in. Als de suiker is gesmolten haal je de pot van het vuur en giet je er de rum bij.Meng en laat dit afkoelen.

Crème:

  • Snij 100 gr fruit in kleine blokjes.
  • Giet de koude melk in een pot, doe er de maizena en de helft van de suiker bij. Breng dit aan de kook en roer er constant in. Als het kookpunt is bereikt, haal je de pot van het vuur.
  • Klop de eierdooiers met de resterende suiker totdat je een bleek mengsel hebt.
  • Giet er dan de melk-suiker bij en blijf voordurende kloppen. Zet de pot nu terug op een zacht vuur en laat deze crème aandikken. Blijven roeren totdat de crème aan de spatel blijft plakken.
  • Voeg er dan de rum, het fruit en de boter aan toe. Meng en laat de crème dan afkoelen.

Afwerking :

  • Ontrol de handdoek.
  • Strooi poedersuiker over een werkplank en leg hierop de biscuit. Giet de siroop over de biscuit en smeer er een laag crème over.
  • Rol de biscuit op en wikkel hem in vershoudfolie. Leg de buche 8 uur in de koelkast.
  • Verwijder de folie net voor het opdienen en strooi de kokosnoot en amandelschilfers over de buche.
  • Snij het resterende fruit in fijne schijfjes en leg deze op de buche.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page