Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Gevulde kwartels op een bed van rode kool met kaneel en appels
 
01.01.2003 -hoofdgerecht - kwartel

Gevulde kwartels op een bed van rode kool met kaneel en appels

« 

Ronde vlezige kwartels met een verrassende zoet-zout bereiding.

 » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - gevogelte - kwartel - foie gras- rode kool - kaneel - rode wijn - appels

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 2 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen

4 kwartels
200 gr foie gras ( eenden- of ganzenlever )
2 tenen look
1 ajuin
2 sjalotten
1 rode kool

100 gr boter
½ fles rode wijn
1 koffielepel rode wijnazijn
2 blaadjes laurier
1 kruidnagel
nootmuskaat
1 kaneelstokje
2 appelen (stevig en een beetje aan de zure kant)

peper en zout

Bereiding

Rode kool :

  • Snij de rode kool in fijne reepjes en blancheer deze gedurende 2 minuten in licht gezouten water.
  • Schil de appelen en snij ze in blokjes.
  • Snij de lever in vier.
  • Pel sjalotten en ajuin en snij ze in 4 stukken.
  • Laat de rode kool uitlekken.
  • Verwarm 50 gr boter in een stoofpot. Stoof hierin de rode kool, voeg er dan de laurier, kruidnagel, geraspte nootmuskaat en rode wijn aan toe.
  • Breng aan de kook, verminder dan het vuur en giet er de wijnazijn bij en het kaneelstokje. Zet het deksel op de pot en laat dit 1 u 30 sudderen.
  • Voeg er de stukjes appel aan toe, meng alles goed dooreen en laat nog eens 30 minuten sudderen.

Kwartels :

  • Verwarm de oven op 210° (T 7)
  • Kruid de binnenkant van de kwartels met peper en zout en leg er een stuk foie in.Naai de kwartel toe.
  • Snij de boter in kleine blokjes en leg deze in een ovenschotel. Leg er de kwartels, ajuinen, sjalotten en ongepelde tenen look in.
  • Laten braden gedurende 30 minuten. Giet regelmatig het braadvet over de kwartels zodat ze niet uitdrogen.
  • In een verwarmde schotel leg je een laag rode kool met daarop de kwartels.
  • Onmiddellijk opdienen.

Suggesties

Aarzel niet truffels aan de vulling toe te voegen.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page