Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Poularde in "croûte de sel"
 
01.01.2003 -gevogelte-poularde

Poularde in "croûte de sel"

« 

Kies gevogelte van goede kwaliteit, wikkel hem in zout, wacht, breek de zouten korst en het is klaar. Zo eenvoudig is dit recept.

 » 
Type

hoofdschotel - feestgerecht - gevogelte - poularde de Bresse - zout

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 45 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

een poularde de Bresse van ongeveer 1,4 kg (braadkip)
2 kg fijn zout
160 gr eiwitten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°.
  • Leg aliminiumfolie op de grill in de oven.
  • Klop de eiwitten met zout op.
  • Leg een laag eiwit-zout van 2 cm dik op het aluminiumfolie.
  • Leg de braadkip hierop en bedek de braadkip met opnieuw een 2 cm dikke laag eiwit-zout.
  • Zet dit gedurende 30 à 35 minuten in de oven.
  • Zet de oven uit en laat de braadkip 10 minuten rusten in de oven.
  • Breek de korst en snij de braadkip in stukken.
  • Onmiddellijk opdienen.

Suggesties

Je kan hierbij een sausje van bouillon-madeira serveren.

Aarzel niet enkele kruiden in de braadkip te stoppen alvorens hem te braden, zoals salie, dragon, tijm,...

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page