Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Terrine met Sint Jakobsschelpen
 
01.01.2003 -voorgerecht- Jakobsschelpen

Terrine met Sint Jakobsschelpen

« 

Een terrine met Jakobsschelpen : een grandioos begin voor je eindejaarsbanket.

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - zeevruchten - schelpen - Sint Jakobsschelpen - eieren

Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding : 20 min - kooktijd :40 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

15 Sint Jakobsvruchten
6 Sint Jakobsvruchten met koraal
3 eieren
1 eierdooier
175 gr zachte boter
peper en zout

Gerei

mixer

terrine (ovenvaste diepe schotel)

Bereiding

  • Mix de 15 Jakobsvruchten en 5 gr zout tot je een mousse hebt.
  • Doe er dan de 3 eieren, 1 eierdooier, boter en peper bij.
  • Mix dit zo kort mogelijk.
  • Zet deze mousse in de koelkast gedurende 10 minuten.
  • Snij de 6 resterende Jakobsvruchten en hun koraal (oranje deel) in kleine stukjes.
  • Meng die voorzichtig onder de mousse.
  • Giet dit nu in een beboterde terrine en zet deze in een warmwaterbad.
  • De terrine moet voor 3/4 in het water staan.
  • Zet dit in de oven gedurende 40 minuten op 170°.
  • Laat de terrine afkoelen voordat je hem ontvormt.

Suggesties

deze terrine kan je zowel koud als lauw serveren.

Je kan er eventueel een mayonnaise met notenolie of een roomsausje met safraan bij serveren.

Wat je ook nog kan doen is de terrine als een carpaccio serveren waar je deze in fijne schijven gesneden terrine afwisselt met fijne schijven Parma ham.

Met een beetje notenolie, balsamicoazijn, grof zeezout en in stukjes gehakte hazelnoten erover gestrooid.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page