Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Gebakken eendenlever met bessensaus
 
01.01.2003 -voorgerecht - foie gras

Gebakken eendenlever met bessensaus

« 

In plaats van de steeds weerkerende bosbes gaan we deze schotel opfleuren met aalbessen. Hun ietswat zure smaak gaat goed samen met foie gras.

 » 
Type voorgerecht- feestgerecht - eendenlever - ganzenlever -foie gras - aalbessen
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 5 min - kooktijd 15 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

1 rauwe eenden-of ganzenlever ( foie gras )
200 gr aalbessenpulp
3 sjalotten
4 cl kirsch
8 cl balsamicoazijn

Bereiding

  • Pel en snij de sjalotten fijn.
  • Snij de lever in schijven van 1 cm en bestrooi deze met bloem.
  • Verwarm de oven op 75°.

Bereiding :

  • Verwarm een pan en bak hier de lever in gedurende 1 minuut per zijde
  • Verwijder de lever uit de pan. Stoof de sjalotten glanzig in dezelfde pan.
  • Deglaceer met azijn en kirsch.
  • Doe er de aalbessenpulp bij en laat dit 2 minuten koken.
  • Verdeel de schijven lever, bedruppeld met de saus over de verwarmde borden.
  • Onmiddellijk serveren. Eventueel met enkele sneetjes notenbrood.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page