Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Eendenlever gepocheerd in rode wijn
 
01.01.2003 -voorgerecht -foie gras

Eendenlever gepocheerd in rode wijn

« 

Foie gras zelf klaarmaken is niet moeilijk, dit recept bewijst dat nogmaals.

Of je nu kiest voor de wijn of de bouillon om de eendenlever in te pocheren, het resultaat zal je niet ontgoochelen.

 » 
Type voorgerecht - feestgerecht - eendenlever - rode wijn
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 10 min - kooktijd : 10 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 6 personen :

1 rauwe eendenlever of ganzenlever (foie gras)
1 liter wijn Sauternes of   1 liter rode wijn of   1 liter bouillon van gevogelte
peper en zout

Bereiding

  • Verwijder de aders en zenuwen van de lever.
  • Breng de door u gekozen vloeistof aan de kook.
  • eens dit kookt verminder je de temperatuur zodat je onder 't kookpunt blijft (60°) en leg je de lever erin gedurende 10 minuten.
  • Laat de lever daarna afkoelen in het kookvocht. Haal hem er pas uit als hij afgekoeld is. Wikkel de lever in folie totdat je hem serveert.
  • Maak een slaatje met arachideolie of druivenpitolie.

 

andere mogelijkheid:

  • Verwarm de wijn. Leg de lever in een kom en giet er de warme wijn, met of zonder kruiden over. Bedek de kom en laat alles afkoelen.
  • Als zowel de wijn als de lever goed zijn afgekoeld haal je de lever uit de kom.
  • Bewaar de lever in de koelkast totdat je hem serveert.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page