Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Carpaccio van foie gras en eendenborst
 
01.01.2003 -voorgerecht - eendenlever

Carpaccio van foie gras en eendenborst

« 

Wie zegt dat foie gras alleen tijdens de eindejaarsfeesten mag worden

geserveerd ? Deze bereiding van eendenlever en eendenborst zal een feestelijk tintje geven aan al je maaltijden, 't hele jaar door.

 » 
Type

voorgerecht- feestgerecht - gevogelte - carpaccio - eend - eendenborst - eendenlever

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 15 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen


2 eendenborst (magret)                 
100 gr rauwe eendenlever (foie gras)
Maldonzout
lange peper                             
olijfolie
balsamicoazijn
enkele blaadjes sla en rucola

Bereiding

  • Verwijder 3/4 van het vet van de eendenborst. Kruid de volledige eendenborst met peper en zout en wikkel hem in plastiekfolie. Leg de filet 2 à 3 dagen in de koelkast.
  • Doe hetzelfde met de lever.
  • Leg de eendenborst en de lever 1 uur in de diepvries vòòr het bereiden van de carpaccio, dat vergemakkelijkt het snijden.
  • Verwijder de plastiekfolie en wrijf zoveel mogelijk peper en zout af van de eendenborst en lever.
  • Snij ze dan in zeer fijne schijven ( 3 à 4 mm) met de hulp van een zeer goed geslepen mes.
  • Schik de schijven in een schotel en giet er wat olijfolie en balsamicoazijn over.
  • Leg er wat sla en rucola bij en serveer.


Suggesties

Als je rauwe produkten serveert is het van groot belang dat je ingrediënten van zeer

goede kwaliteit gebruikt !

Je kan bij deze bereiding eventueel een julienne van groenten serveren.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page