Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Artisjok met foie gras
 
01.01.2003 -voorgerecht - foie gras

Artisjok met foie gras

« 

Als aperitiefhapje of als voorgerecht, deze artisjok met foie gras zal smaken.

 » 
Type

voorgerecht - aperitief - feestgerecht - artisjokken  - foie gras - eendenlever - ganzenlever - Xeresazijn

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 15 min - Kooktijd 45 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

250 gr foie gras mi-cuit (eenden - of ganzenlever)
4 artisjokken
15 cl olijfolie
5 cl Xérèsazijn
selder
peper en zout

Bereiding

artisjokken :

  • snij de steel en de onderste rij blaadjes van de artisjokken en snij 2 cm af van  de top van de artisjok.
  • Was de artisjokken en spreid de blaadjes een beetje uiteen.
  • Breng water aan de kook en leg er de artisjokken in de pot met de bodem van de artisjok naar beneden en de blaadjes dus naar boven.
  • Laat dit 45 minuten koken. De artisjok is klaar als je gemakkelijk de blaadjes eruit kunt trekken. Laat de artisjokken 10 minuten uitlekken. Leg ze met de bodem naar boven en blaadjes dus naar beneden wijzend.
  • Trek er alle blaadjes af en verwijder de pluisjes die de artisjokkenbodem bedekken.
  • Hou de bodem en de grote, vlezige blaadjes apart.

Vinaigrette :

  • meng de olie met de azijn en kruid met peper en zout.

Presentatie :

  • snij de lever in blokjes van 1 à 2 cm.
  • Snipper de kervel fijn.
  • Snij de artisjokkenbodems in stukjes.
  • Meng voorzichtig de lever en de artisjokkenbodem met de vinaigrette.
  • Strooi er de kervel en een beetje grof zout over.
  • Serveer in het midden van een schotel en schik er de grote artisjokblaadjes rond.

Suggesties

Je kan eventueel een lepel honing toevoegen aan de vinaigrette.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page