Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Romige soep van artisjok, parmezaanse kaas en eendenlever
 
01.01.2003 -soep-artisjok

Romige soep van artisjok, parmezaanse kaas en eendenlever

« 

Een zachte soep van artisjokken waar je kleine stukjes krokant gebakken lever en geraspte parmezaanse kaas aan toevoegt.

 » 
Type soep - voorgerecht - feestgerecht - foie gras- eendenlever - ganzenlever -artisjokken - parmezaanse kaas
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 35 min - kooktijd 1u15
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

400 gr rauwe foie gras ( eenden- of ganzenlever)
6 artisjokkenbodems
150 gr oude parmezaanse kaas
50 cl kippebouillon
10 cl scheproom
fijn zout
zwarte peper

gerei :

staafmixer

rasp

Bereiding

  • Snij de artisjokkenbodems in grote stukken.
  • Snij 200 gr van de lever in grote stukken en laat deze in een kookpot op een zacht vuur bruinen.
  • Voeg er dan de artisjok en 50 gr gerapste parmezaanse kaas bij.
  • Giet er de bouillon bij en meng.
  • Laat de soep op een zacht vuur sudderen gedurende 40 à 50 minuten, bedek de pot gedeeltelijk met een deksel. Voeg er eventueel een beetje water bij als de soep te dik is.
  • Meng na 40 minuten de room bij de soep en laat deze nog 20 minuten verder sudderen.
  • Haal de pot van het vuur en mix de soep met een staafmixer. Kruid met peper en zout.
  • Snij de resterende lever in kleine blokjes en bak deze kort in een hete pan. Laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
  • Giet de soep in een verwarmde kom, doe er blokjes lever en zeer grof geraspte parmezaanse kaas bij.

Wijn

een goed gekoelde "Tavel" rosé

roposez un Tavel rosé bien frappé pour accompagner ce velouté.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page