Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Foie gras en croûte de sel
 
01.01.2003 -voorgerecht - foie gras

Foie gras en croûte de sel

« 

Foie gras door het zout gebakken, het kan niet eenvoudiger.

Je kan hem 3 à 4 dagen in de koelkast bewaren. Deze foie gras kan je zelfs invriezen en zo tot 4 maanden bewaren.

 » 
Type voorgerecht - feestgerecht - foie gras - eendenlever - ganzenlever - zout - kruiden
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 10 min - rusttijd  2 X 6 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

1 rauwe eenden- of ganzenlever ( foie gras)
500 gr zeezout
kruiden : sechuanpeper, nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, steranijs, roze peper

Bereiding

 

  • Wrijf de hele lever in met zout en wikkel hem dan strak in plastiekfolie.
  • Zorg dat de lever volledig ingewikkeld is en leg hem 6 uur in de koelkast.
  • Maal alle kruiden fijn.
  • Haal de lever uit de plastiekfolie en spoel hem af onder koud water.
  • Rol de lever in de kruidenmix en wikkel hem opnieuw strak in plastiekfolie.
  • Leg de lever terug 6 uur in de koelkast.
  • Daarna is hij klaar om opgediend te worden.

Suggesties

De rauwe lever die men koopt is meestal al schoongemaakt mocht dat niet het geval zijn is dit wat je moet doen :

verwijder het vlies rond de lever zonder in de lever te snijden. Met een scherp mes snij je er de gal, grote aders en bovenliggende zenuwen uit. Zorg ervoor dat de lever niet uiteenvalt, probeer dus niet elk adertje of zenuw te verwijderen.

Wijn

Pomerol Clos Plince 1999
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page