Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Crème brûlée de foie gras
 
01.01.2003 -voorgerecht -foie gras

Crème brûlée de foie gras

« 

Een voorgerechtje dat je gemakkellijk op voorhand kan maken. Deze flan zal uw gasten zeker verrassen.

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - eendenlever - ganzenlever - foie gras - room - eieren

Moeilijkheidsgraad delikaat
Bereidingstijd bereiding 10 min -   kooktijd 2 U
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

400 gr rauwe foie gras (eenden- of ganzenlever )
2/3 liter scheproom
1/3 liter verse, volle melk
7 eieren
lange peper (2 zaden)
roos zout uit de Himalaya
1 koffielepel poedersuiker

Bereiding

  • Maal de peper fijn.
  • Snij de lever in stukjes.
  • Klop de eieren tot een omelet.
  • Verwarm de oven op 150° (T 3-4)
  • Verwarm in een pot de room, melk en fijngesneden lever.
  • Als de room goed kookt, mix je alles met de staafmixer en giet je dit bij de eieren.
  • Meng alles voorzichtig en kruid met peper en zout.
  • Giet dit in kleine ovenschoteltjes en zet deze in een warmwaterbad gedurende 2 uur in de oven.
  • Haal de schoteltjes uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Net vòòr het opdienen strooi je wat suiker over  de schoteltjes en karameliseer deze even onder de ovengrill (30 seconden).

Wijn

Vouvray - Domaine de la haute Borne 2003
Vos Commentaires

commentaire 23 12 2010 - 18:06 par fluppe

wordt dit koud warm of lauw gegeten??

commentaire 12 08 2010 - 20:26 par Masset Myriam

Hallo,
Ik heb onlangs het genoegen gehad bovenstaand gerecht op een trouwfeest te proeven en vond het heerlijk ! Ik heb echter een vraagje ivm bovenstaand recept : wat is "lange peper (2 zaden)".
Ik hoop op reactie :-)

groeten

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page