Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Verloren brood met aardbeien
 
01.01.2003 -dessert - brood

Verloren brood met aardbeien

« 

Een oud Belgisch recept dat nog beter zal smaken als je het wit brood vervangt door kramiek, een suikerbrood dat al een lekkernij op zich is.

 » 
Type

Dessert - nagerecht- aardbeien - honing - melk - brood

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 15 mn – kooktijd 15 mn
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 4 personen :

8 sneden wit of melkbrood (of kramiek)
3 eetlepels honing                    
30 cl volle melk
2 eieren
30 gr  vanillesuiker                                         
5 cl witte rum (rhum agricole)
60 gr boter
2 eetlepels abrikozenkonfituur
350 gr aardbeien (uit Wépion bij voorkeur)
10 gr kristalsuiker
enkele bolletjes groene peper

Bereiding

 

  • Verwijder de steeltjes en was de aardbeien. Snij ze dan, naargelang de grootte van de aardbeien, in twee of in vier.
  • Meng de aardbeien met de honing en de groene peper.
  • Klop de eieren op en meng er de vanille-suiker en rum onder.
  • Snij de sneden brood in driehoekige vormen.
  • Giet de melk in een diep bord en dompel de sneden brood hier goed in onder.
  • Laat de boter smelten in een pan op een laag vuur, meng er de konfituur onder.
  • Leg het brood in de pan en verhoog de temperatuur zodat het brood lichtjes gekarameliseerd is.
  • Serveer 2 driehoekjes per bord, giet er een beetje saus uit de pan over en schik er tenslotte de aardbeien over.

Suggesties

Je kan ook zwarte peper gebruiken in plaats van groene.

Je kan ook enkele amandelschilfers gebruiken als decoratie.

Wijn

Een goed gekoelde jenever of een pruimenalcohol
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page