Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Ajuinkonfituur
 
01.01.2003 -konfituur - ajuin

Ajuinkonfituur

« Ontonbeerlijk bij ganzenlever, wild, paté.  » 
Type konfituur - ajuin - witte wijn - wijnazijn
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 1 uur
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Bereiding

  • Pel de ajuin en snij ze in schijven.
  • Smelt de boter en suiker op een zacht vuur.
  • Voeg de ajuin toe, zet het deksel op de pan en laat ze gedurende 20 - 30 minuten koken. De ajuin moet glazig en lichtjes gekarameliseerd zijn.
  • Voeg de koriander, azijn en wijn toe.
  • Peper en zout volgens eigen smaak.
  • Laat dit nog 30 minuten op een zacht vuur staan totdat alle vloeistof is verdampt.
  • Giet dit in bokalen en bewaar in de koelkast.

Suggesties

Je kan ook rode in plaats van witte wijn gebruiken.

Er bestaan natuurlijk vele varianten op dit recept, zo kan de echalotten, rode ajuin, enz.. gebruiken.

De suiker kan je bevoorbeeld vervangen door honing en je kan eventueel gedroogde rozijnen toevoegen aan dit recept.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page