Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Kaviaar van aubergine
 
01.01.2003 -bijgerecht -aubergine

Kaviaar van aubergine

« 

Deze verbeterde versie van auberginepuree is een goede basis voor tapas en een perfekte aanvulling voor gegrild lamsvlees.

 » 
Type

bijgerecht - aubergine - tomaten - kappers

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 15 min - kooktijd : 1 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 4 personen


2 aubergines (eierplant)
4 tenen look
1 rode ajuin
2 gekonfijte tomaten

2 ansjovisfilets op olie
10 kappers
4 cl Xérèsazijn
½ bosje platte peterselie
olijfolie
peper en grof zeezout

Bereiding

  • Pel de look en snij deze in zeer fijne reepjes.
  • Pel de ajuin en snij ze fijn.
  • Was de peterselie, verwijder de steeltjes en hak de peterselie fijn.
  • Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Snij de aubergine in de lengte in twee. Maak kleine inkepingen in de aubergine en stop daarin de helft van de reepjes look.
  • Vrwarm de oven op 180°.
  • Beölie een ovenschotel en leg daarin de aubergines. Giet ook een klein beetje olie over de aubergine.
  • zet de schotel 1 u in de oven.
  • Haal de aubergines uit de oven en lepel er het witte vruchtvlees uit en snij dit fijn.
  • Hou de schil bij van 1/2 aubergine en hak die in zeer fijn.
  • Verwarm olie in een pan op een gemiddeld vuur. Bak hierin de ansjovissen gedurende 2 minuten. Vermeng ze goed met de olie in de pan.
  • Doe er dan de rest van de look en de ajuin aan toe en laat dit 3 à 4 minuten bakken.
  • Voeg er dan de aubergine (niet de schil) aan toe en meng dit goed.
  • Laat dit weer enkele minuten bakken zodat er een beetje vocht verdampt.
  • Verwijder de pan van het vuur en voeg er de aubergineschil, kappers, peterselie en tomaten aan toe.
  • Kruid met peper en zout. Vergeet niet dat de ansjovis al zout zijn !
  • Giet er nog een scheutje olie en azijn over, meng en serveer.
  • Je kan deze schotel lauw of koud serveren.

Suggesties

Er bestaan vele varianten op deze bereiding, er zijn er waar tijm, munt, cardamom, kaneel en andere kruiden worden in verwerkt.

Ik kan u niet zeggen welk 't origineel recept is maar door de vele varianten heb je evenveel gelegenheden om deze "kaviaar" uit te proberen.

Vos Commentaires

commentaire 26 12 2008 - 21:21 par eelco

Inderdaad een mooi recept. Thuis eten wij zeer graag een Turkse variant (de Turkse keuken behoort, vind ik, tot de grootste ter wereld) die men bereidt als Baba Ghanooj, maar dan met ca. 100 ml dikke yoghurt (Bulgaarse, Griekse of Turkse stijl) in plaats van tahinepasta. Alleen al met warm vers brood een godengerecht.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page