Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Vlaamse quiche
 
01.01.2003 -quiche-bier

Vlaamse quiche

« 

Elke streek heeft blijkbaar zijn recept voor een quiche. Dit is dus een Vlaamse quiche met natuurlijk : bier.

 » 
Type

voorgerecht - hoofdgerecht - quiche - kruimeldeeg - prei - hesp -bier

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 30 min - kooktijd 25 min
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 1 quiche :

1 kruimeldeeg
6 stukken prei (enkel 't witte deel)
150 gr gerookte hesp
3 eieren
2 eigelen
25 cl verse room                      
15 cl blond bier
50 gr boter
1 takje tijm
nootmuskaat
peper en zout

Bereiding

  • Beboter de taartvorm.
  • Leg de kruimeldeeg over de taartvorm en druk zachtjes het deeg in de vorm aan, zorg dat het deeg niet scheurt. Maak de randen gelijk.
  • Bestrijk het deeg met eigeel en doorprik de bodem op enkele plaatsen met een vork.
  • Bak de taartvorm in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 8-10 minuten.

Bereiding van de vulling :

  • Spoel de prei en snij ze fijn. Laat de boter smelten op een gemiddeld vuur en laat de prei erin stoven gedurende 6 à 7 minuten.
  • Giet er het bier bij en kruid met tijm, peper en zout.
  • Laten sudderen totdat al het bier is verdampt.
  • Klop de eieren met room goed los, voeg er nootmuskaat aan toe en breng op smaak met peper en zout. 

Bereiding van de quiche :

  • Schik de prei-bereiding in de voorgebakken taartvorm.
  • Snij de hesp in reepjes en leg ze over de prei. Giet er de ei-room over tot op 1/3 van de boord en zet in de oven gedurende 20 à 30 minuten op 200°.

Suggesties

Ik ben nieuwsgierig naar het resultaat als ik een beetje kaas aan dit recept zou toevoegen zoals Oude Brugse kaas of Passendaele.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page