Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Hammetje met prei-puree
 
01.01.2003 -hoofdschotel - varken

Hammetje met prei-puree

« 

Hammetje en een prei-puree, waarvan je de groenten in de vleesbouillon hebt gekookt. Lekker toch!

 » 
Type

hoofdschotel - hammetje - stoemp - puree - aardappelen - prei

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding :20 minuten - kooktijd : 1 uur 30 minuten
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 4 personen :

1 kg varkenshammetje                
800 gr aardappelen (bintje)
500 gr prei ('t witte deel en 4 cm groen per stengel)
75 gr boter
15 cl  room                      
10  bolletjes Sarawak peper                           
3  kruidnagels    
nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

  • Reinig de prei en snij ze in stukken van 5 cm.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
  • Snij het hammetje in repen van 5 cm dik.
  • Breng water aan de kook en voeg er de kruidnagels en peperbolletjes aan toe.
  • Voeg het vlees eraan toe en laat het 1uur15 koken. Verwijder regelmatig het schuim.
  • Voeg er dan de aardappelen en prei aan toe en laat dit nog gedurende 30 minuten koken.
  • Giet af en scheid het vlees van de aardappelen en prei.
  • Maak van de aardappelen, prei, boter en room een puree.
  • Voeg er geraspte nootmuskaat, peper en zout naar eigen smaak aan toe.

Serveer.

Suggesties

Om de smaak van de charcuterie van een lekkere zuurkool terug te vinden, probeer ik volgende keer wat geneverbessen aan het water toe te voegen of om zelfs het vlees in witte wijn uit Elzas, te koken.

Vos Commentaires

commentaire 25 02 2011 - 19:56 par gino ramacker

ik vind je recept goed maar ik mis een foto hoe dat er uiziet

commentaire 22 10 2008 - 02:50 par vink Claire

Ziet er lekker uit, maar waarom het hammetje in repen snijden?

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page